5 UFC-stjärnor som valde att gå i pension efter en seger

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-16 00:00

Det är ofta som MMA-stjärnor har svårt att lägga handskarna på hyllan i tid. Det är väldigt vanligt som fighters fortsätter tävla trots att de inte längre besitter de egenskaper och färdigheter som krävs för att tävla på hög nivå. Det är med andra ord svårt att sätta punkt för karriären i rätt läge.

Det är bara i undantag som en fighter väljer att gå i pension efter en seger.

MMABetz har listat de fem mest kända fallen.

1.Chris Lytle

Lytle var aldrig någon topputmanare i UFC:s weltervikt men trots detta en supporterfavorit och underhållare av rang. Under 2009-2010 skrapade Lytle ihop fyra raka segrar och var tänkt att möta Carlos Condit i en match om vem som skulle få en titelchans. När Condit skadade sig och Lytle fick möta en doldis istället som han förlorade mot så grusades hans drömmar.

Därefter tog han en ny match mot Dan Hardy som han lyckades vinna via submission. Hardy-matchen blev hans allra sista som proffs. Hans record stannade på 31-18.

2.Forrest Griffin

Alla har nog hört om eller sett Griffin på ett eller annat sätt. En skön karaktär som trots sina begränsningar rent tekniskt lyckades vinna bältet i lätt tungvikt. Hans sista match i karriären kom mot Tito Ortiz på UFC 148 under 2012 som han vann över . Även om han då planerade att gå fler matcher så satte skadorna stopp.

Hur som helst så slutade Griffins sista fight med en seger. Hans record stannade på 19-7.

3.Urijah Faber

Faber har aldrig vunnit ett bälte i UFC även om man nästan kan tro det då han är väldigt populär och omtyckt av fansen. Han kom dock nära några gånger. Fabers sista match kom i hemstaden Sacramento när han ställdes mot Brad Pickett i december 2016. Bantamviktaren vann på poäng och annonserade kort efter att han väljer att lägga handskarna på hyllan.

Hans record stannade på 34-10.

4.Matt Brown

Brown var en av många fighters som kom in i UFC via The Ultimate Fighter. Hans record i UFC är blandad men något man alltid kunde lita på med Brown var en bra show. Efter tre raka förluster under 2016 så hade han ryggen mot väggen när han ställdes mot Diego Sanchez. En match han vann på magiskt vis när han knockade Diego med en armbåge i första ronden. Direkt efter matcen deklarerade veteranen sitt avslut.

Browns record stannade på 21-16.

5.Georges St-Pierre

GSP var mästare i weltervikt under en herrans massa år. Han gick i pension första gången efter att ha besegrat Johny Hendricks på domslut. Då var året 2013 och han gjorde det som regerande mästare. 2017 återvände GSP till buren för att utmana Michael Bisping om bältet i mellanvikt. Precis som kanadensaren brukar göra så vann han den fighten men lämnade kort efter över bältet till UFC på nytt.

Det är ännu oklart om vi får se GSP göra några fler framträdanden i oktagonen. Hans record är för närvarande 26-2.

Se fler av våra MMA speltips