8 bästa stjärnorna i världen som aldrig fick fightas i UFC

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-07 00:00

Många stjärnor har kommit och gått i UFC. Men trots att UFC länge varit den absolut största MMA-organisationen i världen så finns det fortfarande stora fighters som aldrig tävlat inom UFC.

MMA Betz har listat de 10 största stjärnorna som aldrig fightats för UFC.

8.Douglas Lima

Brassen Lima hör hemma i Bellator där han varit en dominant fighter i många år. Förlorade sitt welterviktsbälte tidigare i år mot Rory MacDonald, men stod ändå för en mycket godkänd insats. Framför allt känd för sina brutala sparkar.

Record: 30-7.

7.Sergei Kharitonov

Den ryske tungviktaren inledde sin karriär i Pride och har sedan dess tävlat i en rad olika organisationer världen över. Tillhörde den absoluta toppen vid 2005 då han hade sin stora peak. Även om Kharitonov fortfarande är aktiv så är han definitivt inte i närheten av att vara på samma nivå idag.

Record: 28-6.

6.Michael Chandler

Kanske den hetaste i dagsläget på hela listan. Chandler har under flera år visat att han håller bland den absoluta eliten i lättviktsklassen. Med vinster över namn som Eddie Alvarez och Benson Henderson råder ingen tvekan om att han troligen har förmågan att bli mästare i UFC. Aktiv i Bellator.

Record: 18-4.

5.Paul Filho

Här har vi en minst sagt märklig karaktär med tragisk historia. Filho var under början och mitten av 2000-talet ett rejält aktat namn inom mellanvikten. Trots att han var på gång till UFC flera gånger för match mot exempelvis Anderson Silva så blev det hela aldrig av. Har länge brottats med missbruksproblem.

Record: 23-6

4.Ricardo Arona

Ännu en brasse som gjorde sig ett stort namn i Pride men som sen aldrig valde att flytta över till UFC. Besegrade under sin storhetstid stjärnor som Dan Henderson och Wanderlei Silva. ”The Brazilian Tiger” har numera gått i pension.

Record: 14-5

3.Shinya Aoki

Trots att japanen Aoki har många brister i sitt game så är han alltid ett måste att se. Med sin sjuka förmåga att manipulera sina lemmar kan han kontrollera och strypa ut vem som helst. Har dessvärre mest tävlat på den japanska MMA-scenen, och är fortsatt aktiv.

Record: 42-8

2.Rickson Gracie

Myten säger att Rickson skickades till Japan medan Royler skickades till USA för att övertyga världen om att BJJ var överlägsen alla andra kampsporter. Gjorde storsuccé i Pride och avslutade proffskarriären som obesegrad. Myten och legenden lever vidare.

Record: 11-0

1.Fedor Emelianenko

Vem annars bör stå på plats 1? Fedor är enligt många sportens bästa tungviktare genom alla tider. Med en snabbhet och explosivitet som världen inte sett förr blev Fedor snabbt en stor legendar inom Pride. Var nära övergång till UFC flera gånger men hamnade slutligen i Strikeforce och Bellator. Är fortfarande aktiv i Bellator och möter Ryan Bader senare i januari.

Record: 38-5

Se fler av våra MMA speltips