Alexander Gustafsson: ”Jag skulle möta Jon Jones även om han fuskar”

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-09-25 00:00

Alexander Gustafsson har väntat i över fem år på att få en returmatch mot stjärnan Jon Jones. Men nu kanske den är närmare än någonsin. Jones har fått sitt straff tidsbestämt av USADA (nationella anti-doping organisationen i USA) och är snart tillåten att börja tävla igen.

Med UFC 230 i New York den 4 november utan ett main event så ser Gustafsson sin chans. Han har tidigare försökt utmana Jones på Twitter men går nu ett steg längre. I en intervju med Ariel Helwani talar svenske stjärnan om att han till och med går med på matchen även om Jones tagit hjälp av otillåtna preparat.

He’s a big light heavyweight. I’m a big light heavyweight, that makes sense. I think it’s a great fight and it’s too good not to be about the belt. He never lost, they took his belt away. And ‘DC’ doesn’t want to fight, he’s a heavyweight now, aiming at Brock.

”The Mauler” förklarar att matchen bör gälla om bältet. Oavsett om det inte blir det riktiga bältet utan interim-bältet, så är han sugen på ta revansch.

I don’t really care, he can cheat if he wants, I will still put a beating on him. It’s all good for me, whatever he wants to do. I know what I have.

Dana White nekar till match

Jones har ännu inte svarat på Gustafssons utmaning och UFC har för den delen heller inte aviserat vilka som kommer gå i main event på UFC 230. UFC-presidenten Dana White sa dock förra veckan att Jones inte är tilltänkt för just New York-galan – men det kan också mycket väl vara en förhandlingsstrategi.

Unibet har redan gått ut med oddsen för matchen och erbjuder Gustafsson till 2.80. Jones är favorit på 1.40.

Befair är något mer generösa med 3.25 på Gustafsson och 1.33 för Jones.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här
Se fler av våra MMA speltips