Ben Askren går till attack mot UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-28 00:00

Ben Askren har gått som en virvelvind i UFC-världen sedan han signade med UFC. Den självsäkre brottaren har senaste månaderna varit oerhört aktiv på sociala medier och utmanat alla stora namn i flera viktklasser.

Trots att Askren sedan länge är inbokad att möta Robbie Lawler så fortsätter han röra om i grytan. 34-åringen har nu riktad sin uppmärksamhet mot en annan, likt honom själv, obesegrad fighter i Khabib Nurmagomedov.

Vill möta Khabib senare i höst

Welterviktaren skriver på Twitter att han är beredd att ta sig an ryssen för den ännu icke-existerande bältet i 165 pounds.


Nurmagomedov har för närvarande ingen match inbokad. 29-åringen vann bältet i lättvikt förra sommaren och försvarade den sedan mot Conor McGregor på UFC 229. En insats som dock hamnade i skuggan av våldsamheterna som uppstod efter att han tvingat McGregor att klappa i tredje ronden.

En match mellan Askren och Khabib intresserar nog många – och främst då båda anses vara de bästa brottarna som tävlar i UFC i dagsläget.

Gör debut den 2 mars

Askren har som MMA-fighter tidigare tävlat för Bellator och ONE Championship. ”Funky” är obesegrad med ett record på 18 segrar och 1 ”no contest”. Han gör sin UFC-debut på UFC 235 i Las Vegas den 2 mars.

Se fler av våra MMA speltips