Benlöse Zion Clark vinner professionell MMA-debut

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-12-20 17:19

Den amerikanske brottaren Zion Clark har vunnit sin första match i MMA-buren. Det hade inte varit särskilt märkvärdigt, om fallet inte var så att Clark saknar hela den undre delen av sin kropp. Se hans nedtagning av motståndaren i videon här!

No legs, no problem

Det är inte varje dag som man hör om hur normalt sett handikappade personer lyckas tävla samt vinna matcher i professionella MMA-sammanhang. Det finns visserligen den mer eller mindre enarmade amerikanen Nick ”Notorious” Newell (16-4), som idag har kontrakt med Bellator. Dock har en ny person som börjar från ett underläge brutit sig in i sporten.

Det är den amerikanska 25-årige brottaren Zion Clark (1-0), som genomförde sin MMA-debut under den gångna helgen. Clark är redan ett relativt känt namn inom kampsportssfären. Han har under ett antal år imponerat med sina fantastiska brottningstalanger och vunnit titlar. Det som utmärker Clark framför allt annat är att dessa vinster har kommit trots avsaknaden av den nedre delen av hans kropp.

Clark har nämligen inga ben, alls. Detta har dock inte hindrat honom från att imponera i de kamper han utkämpar, både på brottningsmattan och nu i MMA-buren. Här nedan kan du nu se Clark ta ned sin motståndaren under debutmatchen, vilken han skulle komma att vinna genom enhälligt beslut.