Bo Nickal ifrågasätter Khamzat Chimaevs mellanviktsstatus

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-01-29 15:30

Den amerikanske UFC-fightern Bo Nickal anser inte att svenske Khamzat Chimaev förtjänar en chans på titeln i organisationens mellanviktsdivision. Enligt Nickal har Chimaev inte gått tillräckligt många matcher i viktklassen för att ses som en potentiell titelutmanare.

Nickal vill inte se Chimaev få titelchans i mellanvikt

Med en ny mästare på mellanviktstronen, har flertalet fighters ställt sig till UFC:s förfogande som framtida titelutmanare. Sydafrikas Dricus ”Stillknocks” Du Plessis (21-2) lyckades efter fem ronder av kamp avsätta den regerande mästaren Sean ”Tarzan” Strickland (28-6) i huvudmatchen under UFC 297. Denna vinst kom via ett delat beslut, som såg bältet spännas runt Du Plessis midja.

Då han nyligen blivit tilldelad titeln, finns det i dagsläget inga uppgifter om vem som kommer bli den första utmanaren till Du Plessis bälte. Det har spekulerats kring att den tidigare titelhållaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (24-3) står främst i den kön. De två männen har en historia, vilket bland annat inkluderar delade träningspass i gymmet. Det var även de två som var planerade att mötas i den kamp där Strickland erövrade bältet från Adesanya i september förra året.

Om man blickar bortom Adesanyas namn, finner man även många villiga kandidater till att möta Du Plessis i en titelkamp. En av dem som varit mest högljudda i den här frågan är även ett igenkännligt namn för svenska UFC-fans. Det handlar då om Khamzat ”Borz” Chimaev (13-0). Den obesegrade svensken har idag en rankning på plats nummer 9 i mellanviktsdivisionen. Han skall även ha ett löfte från UFC om en kommande titelkamp.

Med tanke på sin rankning samt det faktum att Chimaev inte gått särskilt många matcher som mellanviktare i UFC, finns det dock de som inte vill se honom få den möjligheten. Bland dessa finner man den amerikanske BJJ-experten Bo Nickal (5-0).

Likt Chimaev är även Nickal en obesegrad fighter både inom UFC som i sin professionella MMA-karriär. Med två kamper i oktogonen bakom sig, argumenterar Nickal att han har mer erfarenhet av mellanviktsdivisionen än Chimaev, vilket borde utesluta en titelutmaning för svensken.

Du Plessis vill möta Adesanya, borde inte möta Chimaev

I en intervju nyligen öppnade Bo Nickal upp om hans syn på det rådande toppskiktet i UFC:s mellanviktsdivision. Han förklarar att han tror mästaren Du Plessis främst är intresserad av att möta Adesanya i sitt första titelförsvar. När det kommer till Chimaev, ser inte Nickal att det skall vara ett lämpligt namn för en kamp om bältet.

I think Dricus wants Israel Adesanya. That’s what he said. His callout was Adesanya, or it could be Khamzat Chimaev. They’ve been talking about giving Khamzat the title shot, but he has been hurt. He has been sick. Messed up in the hospital, broke his hand. All this crazy stuff.

Dude, they’re gonna give Khamzat the title shot for sure at some point. I don’t think that he’s gonna have to fight again till he gets the title shot. Do I think he deserves that? No. He hasn’t fought a single 85’er. He has fought less 85’ers than me. My guys aren’t even on the roster anymore.