Boxningsvärldsmästaren Tyson Fury tränar MMA

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2019-11-11 18:18

För ett par veckor sedan föreslog tungviktsboxningsstjärnan Tyson Fury (29-0-1, 20 KOs) att han är intresserad av att försöka sig på ett par matcher i buren. Fury, som av många anses vara den i dagsläget bästa tungviktaren i världen, utmanade bland annat hela UFCs tungviktsdivision. Vad som först kan ha förkastats som enbart prat från Furys sida får nu ta en lite allvarligare ton när Manchester-sonen har börjat träna MMA.

Darren Till hjälper Fury

Fury hade först kampsportsstjärnan Conor McGregor (21-4) i tankarna om vem skulle hjälpa honom i övergången från boxning till MMA. Nu visar det sig dock att  han istället tagit hjälp av UFC-mellanviktaren och landsmannen Darren Till (18-2). Under lördagen kom nyheten om deras samarbete ut i form av bilder samt ett videoklipp på Fury med benskenor inne i en bur. Furys managementbyrå MTK Global följde upp det korta klippet med en video på femton minuter i vilken Fury kan beskådas träna bland annat försvar mot nertagningar.

Dana White reagerar

UFCs president Dana White reagerade på videoklippet genom att posta det till Twitter. White har tidigare varit skeptisk till Furys potentiella övergång till MMA, och gav bland annat kommentaren att han inte tror det skulle vara ett bra karriärval för tungviktsmästaren. Nu dock får White konstatera att det tycks vara mer än bara prat bakom Furys ord då engelsmannen gjort sin träning offentlig för alla att se.

Flertalet MMA-profiler har antagit utmaningen

Responsen på Tyson Furys utmaning till MMA-världen har kommit i sin mångfald. Bland annat har den slagstarke Francis Ngannou (14-3) svarat att han gärna skulle ta sig an Fury, antingen i boxningsringen eller MMA-buren. Ngannou har även gått ut med att han kommer att ha boxningslegendaren Mike Tyson vid sin sida inför ett potentiellt möte med engelsmannen. Den kontroversielle Greg Hardy (5-2), som i helgen fick sin andra förlust i MMA mot Alexander Volkov (31-7), har också gått ut med att han skulle vilja möta Fury i en match. Liksom Ngannou har Hardy lämnat det öppet om det skulle gälla en boxningsmatch eller MMA.

Om Fury någonsin sätter sin fot i buren återstår att se, men med engelsmannens skicklighet i boxningsringen kan man mycket väl spekulera om framtida matcher mot tungviktens MMA-elit.