Chael Sonnen: Dustin Poirier har en match kvar att utkämpa

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-06-05 11:30

MMA-veteranen Chael Sonnen tror inte att lättviktaren Dustin Poirier är redo för sin pension från sporten. Poirier har nyligen uttalat sig om hans status som aktiv UFC-fighter, vilken han tycks se som över. Dock ser Sonnen att det finns ett namn kvar för Poirier att möta i oktogonen, Colby Covington.

Sonnen vill se Poirier vs. Covington

Det är ännu oklart om vad som kommer bli av Dustin ”The Diamond” Poiriers (30-9, 1 NC) fortsatta karriär i UFC. Den nu 35-åriga amerikanen har varit öppen med sina tankar på en pension från sporten. Hans senaste uttalande kom efter förlusten mot Islam Makhachev (26-1) under UFC 302, där Poirier åter en gång gick miste om möjligheten till ett divisionsbälte i organisationen.

Han säger sig fortfarande ha all förmåga att tävla på högsta nivå, vilket inte minst hans titelutmaning vittnar om. Dock skall Poirier sakna drivet och entusiasmen av att påbörja en ny resa mot en bälteskamp. Således funderar han idag på att lägga handskarna på hyllan, även om ett definitivt besked ännu inte lämnats till fansen.

Många skulle säkerligen se det som en tragisk nyhet att Poirier går i pension. Han är en av UFC:s mer omtyckta fighters. Då det dock inte går att säga om fortsatt tävlande från Poirier är att förvänta, har vissa kunniga inom sporten börjat spekulera kring vad som potentiellt skulle kunna bli en nästa kamp för ”The Diamond”. En av dessa är en tidigare UFC-fighter i ”Uncle” Chael Sonnen (31-17-1).

Sonnen tror att det finns minst en kamp kvar för Poirier. Det handlar då om den tidigare gymkamraten Colby ”Chaos” Covington (17-4). Efter en splittring och gym-byten från Covingtons sida, har Poirier bland annat uttryckt hur illa han tycker om ”Chaos”. Covington själv har besvarat dessa känslor och de två har hotat varandra med våld vid ett antal tillfällen. Det här är den kamp som väntar Poirier, tror Sonnen.

Inte klar i sporten än

I en video uppladdad till hans Youtube-kanal, förklarar Chael Sonnen att Dustin Poirier inte är klar med MMA riktigt än. Dock tror han att 35-åringen inte längre kommer tävla i lättvikt. Sonnen förklarar att Poirier kommer behöva ta klivet upp en viktklass till weltervikt, för att där ta sig an Colby Covington i oktogonen.

No, Dustin is not done. He is saying goodbye and he is done, with 155lbs. I’m bringing you that piece of news because Dustin is very unlikely to call somebody out, but that somebody is out there, he’s at 170lbs, his name is Colby Covington, that’s the fight, that’s the one that’s waiting.