Titelmatchen i lättvikt mellan Charles Oliveira och Dustin Poirier officiell

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-10-06 18:01

Den stundande titelkampen i lättvikt mellan mästaren Charles Oliveira och utmanaren Dustin Poirier har nu blivit officiell. De två kommer att kliva in i oktogonen som huvudmatch under UFC 269 den 11 december.

Oliveria vs. Poirier i december

Vad som länge varit känt har nu blivit officiellt bekräftat. Den 11 december under UFC 269 kommer den regerande lättviktsmästaren i organisationen Charles ”do Bronx” Oliveira (31-8, 1 NC) att kliva in i oktogonen för sitt första titelförsvar. Där möter han en tidigare utmanare i divisionen Dustin ”The Diamond” Poirier (28-6, 1 NC) i en kamp som på papperet lovar till mycket god underhållning. De båda är meriterade i såväl det stående som på marken, medans det blir andra gång gillt på lättviktsbältet för en titelhungrig Poirier.

Både Oliveria och Poirier har gått ut på sociala medier för att bekräfta matchningen till UFC 269. I sitt inlägg på Twitter förmedlar ”The Diamond” att matchkontraktet har blivit signerat, förseglat och levererat.

Signed, Sealed, Delivered.

Oliveira var lite mer flerordig i sitt inlägg på Instagram, i vilket han bland annat inkludera en poster för kampen.

Family now and for real let’s defend what is ours! On December 11th we will go to war and with faith in God the victory will be ours.

Tuff utmaning för de båda

Matchen blir den andra respektive tredje under 2021 för Oliveira och Poirier. I sin hittills enda kamp för året erövrade ”do Bronx” titeln i ett möte med den tidigare Bellator-mästaren Michael ”Iron” Chandler (22-6) i maj månad. Poirier har gått två matcher hittills under året, båda mot superstjärnan ”Notorious” Conor McGregor (22-6). ”The Diamond” gick segrande ut ur dessa oktogonframträdanden och står i dagsläget med en nummer 1 rankning i lättviktsdivisionen samt en vinstsvit på tre raka matcher.