Conor McGregor möter Dustin Poirier i en välgörenhetsmatch – klart enligt Conor

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-10-02 09:55

Conor McGregor har bjudit in Dustin Poirier till Irland för att delta i ett välgörenhetsevenemang den 12 december. De tänker utföra en ”sparrningssession” och pengarna ska gå till välgörenhet. Frågan är bara om UFC kommer att acceptera det.

 Conor McGregor och Poirier sparras för välgörenhet

Den irländska MMA-stjärnan Conor McGregor har meddelat att han ska gå en sparrningsmatch mot Dustin Poirier den 12 december. Amerikanen Dustin Poirier tävlar också i UFC:s lättviktsdivision. De senaste dagarna har de kopplats ihop, efter att McGregor bjudit in Poirier till Dublin för att delta i en uppvisningsmatch för välgörenhet.

Bjöd in Poirier

I sin inbjudan skrev McGregor att deras match inte skulle ha något att göra med UFC, utan att den skulle handla om välgörenhet och vara en slags uppvisning. Han skrev att han skulle donera en halv miljon till Poiriers välgörenhetsorganisation om han ställde upp.

“Hey bro! You want to do an MMA charity fight? Zero to do with the UFC. I will donate half a mill towards your charity for it. Sell it on PPV or work a TV deal and we work out other charities that are close to my heart also. I am engaged in many. Strictly a charity ‘exhibition.’ 

Fler detaljer

Vid ett senare tillfälle gick McGregor in på detaljer kring matchen. Bland annat att den ska äga rum 12 december i Point Depot i Irland och utan invägning. McGregor skriver även att han ska stå för alla Poiriers resekostnader och att matchen ska ske i samband med The Good Fight Foundation.

“December 12th in the Point Depot, Ireland. No weigh ins. Open weight, unified rules. I will arrange all travel fare for you and family. McGregor Sports and Entertainment MMA, in association with The Good Fight Foundation. Charity Mixed Martial Arts!”

Poirier tackade ja

Poirier var snabb med att acceptera erbjudandet. Han skrev att han tänker delta och att många kommer att kunna dra nytta av evenemanget.

“I’m in. Lets do it! A lot of people will benefit from this.”

Det som skulle kunna ställa till det är att de båda har aktiva kontrakt med UFC och därmed inte får slåss någon annanstans.

McGregor är säker på evenemanget

Det är svårt att avgöra om välgörenhetsevenemanget kommer att bli av, men McGregor får det att låta som att det helt säkert kommer att ske. Igår skrev McGregor på Twitter att han och Poirier kommer att mötas 12 december för en tv-sänd ”sparrningssession”. Att de kallar det för en sparrningssession istället för en match kan rent teoretiskt göra att mötet får bli av, trots deras kontrakt med UFC.

I ett annat inlägg på Twitter la McGregor upp en affisch för evenemanget och när de skulle ske. Han bad även om bidrag.

”Martial art sparring match in aid of charity. Dublin, December 12th 2020. Free to air spar. McGregor vs Poirier. List of chosen charities available soon. All donations welcome.”

UFC:s president Dana White har sagt att han har erbjudit dem båda matcher i oktagonen, kanske till och med mot varandra. Det ska bli intressant att se hur det här utvecklar sig.

Tror du att McGregor och Poiriers välgörenhetsmatch kommer att bli av?