Dan Hooker kan komma att missa UFC 266

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-17 15:53

Det är osäkert om den nyzeeländske MMA-lättviktaren Dan Hooker  kommer att kunna närvara under UFC 266 den 24 september. Planerad att möta Nasrat Haqparast under galan, saknar Hooker i dagsläget ett giltigt visa för inresande till USA.

Dan Hooker har visa-problem

När livet sakta men säkerligen återvänder till det normala, kan det ibland vara lätt att glömma av de omständigheter vi fortfarande lever i. Pandemin som såg sitt spridande över världen förra året är fortfarande aktuell. Detta resulterar i att det kan vara svårt att resa utomlands, speciellt till nationer som även annars har vissa restriktioner på inresande. Om man skall till exempel tävla i USA, krävs det ett giltigt visa, vare sig det råder en pandemi eller ej.

Det är i den sitsen som den nyzeeländske lättviktaren Dan ”The Hangman” Hooker (20-10) befinner sig. Tänkt att gå match under UFC 266 om cirka en vecka, saknar han i dagsläget inresetillstånd till de förenta staterna. Med tanke på den rådande situationen är det osäkert om hans planerade kamp mot afghanen Masrat Haqparasat (13-3) blir av. Enligt Hooker själv, börjar han bli desperat. Hans senaste tilltag var att kontakta USAs ambassadör till Nya Zeeland Kevin Covert via Twitter. I inlägget på sociala medier ber Hooker om ursäkt för det forum han valt att kontakta ambassadören på, och ber bland annat om hjälp med sin prekära situation.

Hi Kevin, apologies for messaging on here but it’s a last resort. My visa is with the US embassy here in NZ as I fight next week in Las Vegas on UFC 266.
Update today is it won’t be approved until next week due to lock down which will cancel my fight. Please help.

Vare sig det här offentliga knepet kommer att fungera, återstår att se. Om inte, är det även osäkert om en ny motståndare kommer att tas fram till Haqparasat. Som läget är just nu, tycks det vara en orolig väntan som står framför en kampvillig Hooker utan sitt visa.