Dana White väntar på Amanda Nunes innan beslut om fjäderviktsdivisionen

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-11-16 16:38

UFCs president Dana White kommer inte att fatta något beslut om organisationens kvinnliga fjäderviktsdivision innan han hör från mästarinnan Amanda Nunes. White har tidigare sagt att divisionen kommer att bestå så länge Nunes är villig att försvara bältet.

Dana White har inget besked om kvinnornas fjädervikt

Det har länge varit en återkommande fråga om UFC kommer att behålla sin kvinnliga fjäderviktsdivision. Viktklassen har alltid varit tunn på tävlande, men inte så mer än nu. I dag finns det ytterst få kvinnor som kan tillskriva sig titeln som ”fjäderviktare” i organisationen. Den främsta är den regerande mästarinnan Amanda ”Lioness” Nunes (21-4), som hittills visat sig vara orubblig från sin tron på toppen av divisionen.

UFCs president Dana White säger sig fortfarande inte ha ett svar på frågan vad som kommer att bli av fjäderviktsklassen. I en intervju nyligen förklarade han åter en gång att det mer eller mindre är upp till vad Nunes vill. Utöver det har White inga svar att ge.

I don’t know. It’s going to depend on what the champ wants to do. We’ve got this fight coming up with her. We’ll see how that fight plays out, and then we’ll figure out what we’re going to do with that division. Yeah, I don’t know.

Nunes kommer att kliva in i oktogonen under UFC 269 den 12 december. Där möter hon titelutmanaren Julianna ”The Venezuelan Vixen” Pena (10-4) i en bantamviktskamp. Om ”Lioness” vill fortsätta försvara det tyngre av hennes två bälten därefter återstår att se, såväl för MMA-fansen som för UFCs president.