Dana White: Conor McGregor måste genomgå 6 månader av dopningstester innan nästa match

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-10-27 16:30

Enligt UFC:s president Dana White kommer irländaren Conor McGregor behöva genomgå ett halvår av dopningstester innan han kan gå sin nästa match i organisationen. Det är det krav som USA:s antidopningsorgan, USADA, har bestämt.

Ett halvår av väntan för Conor McGregor

Den som hade hoppats på ett framträdande från ”Notorious” Conor McGregor (22-6) i oktogonen inom en snar framtid kan komma att bli besviken. Följande sin förlust mot Dustin ”The Diamond” Poirier (28-7, 1 NC) i juli det här året har den irländske superstjärnan varit frånvarande.

Det beror främst på att han ådrog sig en fotskada i kampen med Poirier. Om McGregor dock önskar återvända till tävlandet igen, kommer det kräva en längre period av dopningstester. Enligt UFC:s preisdent Dana White, väntas Conor av ett halvår av kontroller innan han kan få klartecken för att gå nästa match.

Under denna period måste han även producera två negativa tester. Det är antidopningsbyrån i USA, USADA, som satt upp dessa regler för irländaren. McGregor har legat i den senaste tiden och publicerar med jämna mellanrum på sin goda fysik. Dock är gymmet så långt han kommer att komma i dagsläget.