in ,

Daniel Cormier avslöjar vem han vill möta – det är inte Jon Jones

Ingen har nog kunnat undgå att nykrönte UFC-mästaren Jon Jones gärna vill möta sin stora rival och tungviktsmästaren Daniel Cormier för en tredje gång. Cormier var nämligen den första personen Jones valde att yttra sig om segern mot Alexander Gustafsson på UFC 232.

Cormier har dock inte visat några tecken på att vilja möta Jones, trots två tidigare förluster. Cormier är mycket kritisk till Jones som han menar inte tävlar rent.

En tredje match mellan Jones och Cormier är kanske, utanför Conor McGregor, den största matchen som UFC kan boka in. Men då Cormier inte vill gå ner till lätt tungvikt igen och Jones i sin tur ogärna vill gå upp i tungvikt så råder ett klassiskt dödläge.

Vill helst möta Lesnar

Möjligen så handlar mycket, för Cormiers del, om att få till en fight mot Brock Lesnar. En match mot Lesnar har det ryktats om ända sedan i somras. Det är dock högst osäkert om Lesnar återvänder till UFC-buren.

I en intervju med MMAfighting.com säger Cormier följande:

If it ain’t Brock, I want to fight Stipe Miocic and give him what’s rightfully his, a rematch for this title.’ He’s going to get beat again, but at least he’ll get a chance to fight for that belt again.

Gjort sig förtjänt av en returmatch

Det var mot just Stipe Miocic som Cormier vann bältet mot när de båda möttes på UFC 226. Med tanke på Miocics historiska framgångar i tungvikten så hävdar många att han är värd en omedelbar returmatch.

Röran i UFC är maximal och en sak kan vi vara säkra på – fler nyheter om Jones och Cormiers framtid lär följa.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *