De 10 största stjärnorna i UFC genom alla tider – vem är din favorit?

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-03 00:00

UFC har numera många år på nacken. Genom alla år har många doldisar blivit stora stjärnor inom sporten, men vissa av dem har blivit större än andra. Vilka är dock UFC:s största stjärnor genom alla tider?

MMA Betz har listat organisationens 10 främsta stjärnor genom alla tider.

10. Jon Jones

Jon Jones hade förmodligen hamnat högre upp om han inte hade strulat till det för sig själv. Men till skillnad från många andra har Jones möjlighet att fortsätta sin karriär och på så sätt avancera uppåt på denna lista.

9.Matt Hughes

Under en period då UFC fortfarande slog underifrån var det welterviktaren Matt Hughes som bar upp sporten på sina axlar.

8.Khabib Nurmagomedov

Ryske Khabib Nurmagomedov har trots en lång karriär undvikit förlust. Och nu när han också kan titulera sig som mästare och blivit internationell erkänd så ser det bara ljusare och ljusare ut för ”the Eagle”.

7.Ronda Rousey

Säga vad man vill om hur Ronda Rousey avslutade sin MMA-karriär men när hon var på topp så var hon verkligen på topp. Hennes plats i historien är cementerad.

6.Demetrious Johnson

Flugviktaren Demetrious Johnson är inte kvar i UFC men hans rekordsvit av titelförsvar lär stå sig i många år framåt. Han gick kanske inte hem i stugorna men rent sportsligt är han given här.

5.BJ Penn

BJ Penns record är långt ifrån snygg men under en period då sporten saknade spännande avslutare i de lägre viktklasserna var Penn ett föredöme. Synd bara att han inte orkade hålla uppe motivationen som gjorde honom så bra.

4.Conor McGregor

Åsikterna om Conor McGregor är många och delade. Men ingen kan ta ifrån McGregor vad han åstadkommit i buren som utanför.

3.Randy Couture

Veteranen Randy Couture har lagt handskarna på hyllan sedan länge, men under en tid då sporten sökte legitimitet var han ett tacksamt affischnamn i USA.

2.Anderson Silva

Det dröjde flera år men när väl Anderson Silva slog igenom på allvar blev han ett måste-namn att följa. Silva var en trollkarl utan dess like som alltid levererade stor underhållning.

1.Georges St-Pierre

Kanadensaren Georges St-Pierre är kanske UFC:s första stora internationella stjärna. Med en ödmjuk framtoning och brutal fightingstil blev han närmast kultförklarad i hemlandet Kanada.

Se fler av våra MMA speltips