Derek Brunson vill möta Paulo Costa på UFC 256

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-10-06 13:32

Mellanviktaren Derek Brunson har bett om att få gå en match mot den forne titelutmanaren Paulo Costa på UFC 256 senare i år. Brunson behöver besegra motståndare med högre rankning för att ta sig närmare Israel Adesanya och titeln i mellanvikt.

Brunson mot Costa på UFC 256?

Den topp-10 rankade Derek Brunson vill gå en match mot Paulo Costa. Brunson vann sin senaste match mot Edmen Shahbazyan med hjälp av en brutal TKO i den tredje ronden. Det gjorde att Brunson positionerade sig som en av de 10 bästa mellanvikterna i UFC.

Costa ligger, å sin sida, på topp 5 över divisionens mellanvikter. I Costas senaste match, på UFC 253, förlorade han via TKO mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya. Det var den första förlusten i Costas professionella MMA-karriär.

Brunson är 36 år och ska försöka vinna en titel sent i sin karriär. För att få gå en returmatch mot Israel Adesanya måste Brunson först vinna matcher mot fler högt rankade motståndare.

Utmanar Costa på Twitter

I söndags publicerade Brunson ett inlägg på Twitter, där han frågar om Paulo Costa är tillgänglig för en match på UFC 256, 12 december. Den galan kommer bland annat att innehålla en match mellan fjäderviktsmästaren Amanda Nunes och Megan Anderson.

Topp 10 vs. Topp 5

Det här är verkligen en vettig utmaning från Brunson, speciellt med tanke på hans plats i mellanviktsdivisionen. Brunson rankas visserligen som topp 10, men han befinner sig på den nedre delen av den listan. Nu behöver Brunson vinna över någon med en högre rankning för att komma in i topp 5 och komma närmare en titelmatch mot Adesanya.

Om Brunson

Brunson har ett record på 21 vinster och 7 förluster. Nu har han vunnit tre matcher i rad, med segrar mot Shahbazyan, Ian Heinisch och Elias Theodorou. I UFC har Brunson ett record på 12-5.

Skulle du vilja se en match mellan Derek Brunson och Paulo Costa?