Dustin Poirier förnekar Nate Diaz-rykten

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-01-03 17:30

UFC-lättviktaren Dustin Poirier kommer inte att möta Nate Diaz i en supermatch. Ryktena om att de två skulle mötas under UFC 300 har nyligen dementerats av Poirier. Poirier saknar i dagsläget en motståndare för sin nästa match men har uttryckt en önskan om att gå match under UFC 300.

Poirier vs. Diaz inte aktuellt för UFC 300

År 2023 blev ett av de mindre aktiva för Dustin ”The Diamond” Poirier (29-8, 1 NC) under hans UFC-karriär. Den nu 34-årige amerikanen gick enbart en kamp vilken ägde rum i juli månad. Där ställdes han i en länge efterväntad returmatch mot Justin ”The Highlight” Gaethje (25-4) under UFC 291. Matchen gick inte Poiriers väg. Han fick se sig besegrad via en strålande knockout med huvudspark minuten in i andra ronden från Gaethje som sänkte ”The Diamond” ner till mattan.

Förlusten blev den andra på tre matcher för Poirier, som i dagsläget sitter på en plats nummer tre i lättviktsdivisionens rankning. Följande sin dubblettseger över ”Notorious” Conor McGregor (22-6) från 2021 har han bland annat förlorat i en titelkamp om lättviktsbältet mot den forne mästaren Charles ”do Bronx” Oliveria (34-9, 1 NC). Den matchen stod i december 2021.

Det senaste som dock hänt Poirier följande förlusten mot Gaethje är rykten om en potentiell match under jubileumsgalan UFC 300. Tillställningen går av stapeln den 13:e april och många av organisationens främsta fighters söker sig en plats på matchkorten. Det rykte som berörde Poirier var en potentiell sammandrabbning med publikfavoriten och yngre Diaz-brodern Nate Diaz (21-13).

Diaz lämnade organisationen följande en seger över Tony ”El Cucuy” Ferguson (25-10) i september 2022. I sitt första kampsportsframträdande efter utgången ur UFC ställde sig Diaz mitt emot Youtube-stjärnan och nu proffsboxaren Jake Paul (8-1, 5 KOs) i boxningsringen. Diaz kom att förlora matchen via enhälligt beslut. Detta tillsammans med andra faktorer har lett till att Diaz sägs vara på väg tillbaka till UFC, där Poirier då ryktats vara hans motståndare vid återinträdet.

”Kommer inte att ske”

Det tycks dock som om det inte är aktuellt med en kamp mellan Poirier och Diaz. Detta efter att den förstnämnde själv har dementerat ryktet via sociala medier. På frågan från ett fan om ”The Diamond” kommer möta Diaz under UFC 300, svarar han att det inte kommer att ske.

Q: Champ, are you gonna face Nate on the UFC 300 card?? It’s January. Give us a name!

A: No, it ain’t happening.

Detta betyder dock inte att Poirier uteblir från galan. Han säger sig fortfarande vara på jakt efter en motståndare så han kan gå kamp under UFC 300.