UFC on ESPN 15: Resultat och bonusar

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-08-23 12:45

UFC Vegas 7 har under lördagsnatten gått av stapeln i Las Vegas, Nevada. I organisationens egna arena APEX vann bland annat bantamviktsdebutanten Frankie Edgar, welterviktaren Daniel Rodriguez och flugviktaren Shana Dobson.

Sin City dreams för Edgar

UFC Vegas 7 var en högst underhållande föreställning när galan under lördagsnatten bjöd in till flertalet goda kamper i oktagonen! Fyra av de fem matcherna på huvudkortet såg ett avslut, ett huvudkort som såg den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar (24-8-1) besegra Pedro Munhoz (18-5, 1 NC) i den förstnämndes bantamviktsdebut. Welterviktaren Daniel Rodriguez (13-1) och Shana Dobson (4-4) var även två som fann succé på en blodig canvas under helgens UFC-gala.

Edgar vs. Munhoz

Franke ”The Answer” Edgar visade prov på att hans åldriga kropp än kan mäta sig med de bästa inom sporten när han tog sig an den nummer 5 rankade Pedro ”The Young Punisher” Munhoz. I fem ronder brann striden de två emellan, där Edgars rörlighet i fötterna och blitzande attacker visa sig vara nyckeln till en seger via delat beslut med siffrorna 48-47, 48-47, 46-49. Nu med återvunnen vinstform, finns det goda vägar för Edgar att vandra mot en andra titel i organisationen. Munhoz å sin sida fick se en andra förlust på raken, och kommer få det lite mer kämpigt att återta sin plats i divisionens topprankning.

Agapova vs. Dobson

I det enda kvinnliga mötet på huvudkortet tog Mariya Agapova (9-2) sig an en Shana Dobson med minus i matchfacit. Med en av de större skillnaderna i odds som oktagonen har sett, var Agapova var favoriten med -1250, medan Dobson kraftigt släntrade efter som undergod på +800. Dock var det den 31-åriga jamaickanskan som skulle finna segern i andra ronden via TKO, och kan nu stoltsera med ett matchfacit mer anständigt en fighter i världens främsta MMA-organisation, på fyra vinster och fyra förluster.

Rodriguez vs. Grant

Daniel ”D-rod” Rodriguez och Dwight ”The Body Snatcher” Grant (10-3) inledde galans huvudkort med sitt möte i UFCs welterviktsdivision. Redan från den första sekunden rasade de två efter varandra i en våldsam kamp. Grant var den som först fann lyckan i oktagonen när han fick ner sin motståndare på marken och började utdela flertalet tunga slag i sin ground ’n’ pound. Rodriguez tycks dock ha tagit levnadsorden ”ack den som ger sig” till hjärtat, och överlevde offensiven från sin motståndare för att återvända till fötterna. Så fort han stod upprätt, var det ”D-rod”s tur att mata på Grant, som prompt föll till marken efter ett tungt slag fann rätt. Rodriguez tog ett blad ur sin motståndares bok, och stormade efter en omskakad Grant till andra sidan av buren, där ett avslut kunde finnas via knockout.

UFC Vegas 7: Resultat

Nedan kan ni ta del av de fullständiga resultaten

Huvudkortet:

  • Frankie Edgar besegrade Pedro Munhoz via delat domslut (48-47, 46-49, 48-47)
  • Mike Rodriguez besegrade Marcin Prachnio via KO (slag) – Rond 1, 2:17
  • Joe Solecki besegrade Austin Hubbard via submission (rear-naked choke) – Rond 1, 3:51
  • Shana Dobson besegrade Mariya Agapova via TKO (slag) – Rond 2, 1:38
  • Daniel Rodriguez besegrade Dwight Grant via KO (slag) – Rond 1, 2:24

Underkortet:

  • Amanda Lemos besegrade Mizuki Inoue via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
  • Jordan Wright besegrade Ike Villanueva via TKO (läkarstopp) – Rond 1, 1:31
  • Matthew Semelsberger besegrade Carlton Minus via enhälligt domslut (30-26, 30-27, 29-28)
  • Trevin Jones besegrade Timur Valiev via TKO (slag) – Rond 1, 1:59

UFC Vegas 7: Bonusar

Efter galan presenterades fyra bonusvinnare, som i vanlig ordning belönas med 50 000 dollar (ca: 440 000kr) extra för sina insatser.

  • Fight of the Night: Frankie Edgar och Pedro Munhoz
  • Performance of the Night: Shana Dobson
  • Performance of the Night: Trevin Jones