UFC Fight Island 7: Genomgång av hela galan

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-01-16 05:11

Årets första gala med huvudmatchen mellan Max Holloway och Calvin Kattar äger rum idag på UFC Fight Island 7. Låt oss titta närmare på duellerna.

Vi tippar samtliga matcher som äger rum på UFC Fight Island i Abu Dhabi

UFC Fight Island 7 stats

Early prelims

Austin Lingo vs Jacob Kilbrun: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Lingo via KO/TKO (rond 2)

Spelvärt: Under 2.5 ronder – 2.05 (Betsson)

 

Sarah Moras vs Vanessa Melo: Två fighters som helt enkelt inte håller UFC-nivå, men om jag måste välja en vinnare så tar jag brottaren. Moras som är den bättre fightern på marken kan samtidigt bjuda Melo på en jämn fight på fötterna om nedtagningarna inte skulle fungera.

Tippar: Moras via poäng

Spelvärt: –

 

Prelims

Ramazan Emeev vs David Zawada: Tysken Zawada möter dagistaniern Emeev i en duell som troligtvis kommer att gå 3 ronder. Zawada öppnar upp sina fights i hög fart och har en chans att vinna i fall han lyckas fånga Emeev i en submission när fighten väl når marken. Emeev kommer med all sannolikhet lyckas ta ner Zawada åtminstone ett par gånger, kontrollera fighten via brottning och vinna en knivig decision. Zawada kan som sagt få till en submission eller vinna på fötterna via mer aktivitet.

Tippar: Emeev via poäng

Spelvärt: –

 

Justin Tafa vs Carlos Felipe: Den hårdslående Tafa ta sig an den mer tekniska boxaren Felipe i UFC:s tungviktsklass. På grund av Felipes tekniska striking och förmåga att gå 3 ronder utan att kondisen tryter ger jag honom en pytteliten fördel. Tafa har dock bomber i sina nävar och kan helt klart däcka Felipe under första halvan av fighten, innan orken tar slut.

Tippar: Tafa via KO/TKO (rond 1)

Spelvärt: Tafa via avslut – 3.75 (Bet365)

 

Yanan Wu vs Joselyne Edwards: Ännu en fight på galan som vi hade klarat oss fint utan. Debutanten Jocelyn Edwards hoppar in med kort varsel och ersätter Bethe Correia. Två relativa unga och gröna fighters som kommer vilja hålla fighten på fötterna då ingen av damerna har så värst bra försvar. Med tanke på att på att Wu har förlorat mot en 2017 års version av Gina Mazany så är hon för evigt svartlistad på mina bettinglappar.

Tippar: Edwards via poäng

Spelvärt: –

 

Nassourdine Imavov vs Phil Hawes: Muskelpaketet Phil Hawes som även är känd som Jon Jones gympartner ställs mot den fransk/dagistanska talangen Nassroudine Imavov. Hawes som ger 110% i varje slag, och inte verkar ha kondis för 3 ronder, kan mycket väl hitta ett avslut under första halvan av drabbningen. Både på fötterna och via marken. Gör han inte det tror jag att Imamov tar över fighten och sätter stop för Hawes framfart.

Tippar: Imavov via KO/TKO (rond 2)

Spelvärt: –

 

Huvudkortet

Punahele Soriano vs Dusko Todorovic:  Detta är den andra fighten i UFC för både Todorovic och Soriano. Soriano fick serverat i sin debut den medelmåttige Oskar Piechota. Denna gången tar han sig an serben Dusko Todorovic som kommer att göra fighten betydligt jämnare. Det som kan fälla avgörandet är att Dusko har en bättre kondis, bättre variation i sina slag, är bättre i clinchen och kan matcha Sorianos brottning. Underskatta inte dock inte kraften Soriano packar i nävarna.

Tippar: Dusko Todorovic via KO/TKO (rond 3)

Spelvärt: –

 

Joaquin Buckley vs Alessio Di Chirico: Buckley som nuförtiden är känd för att ha levererat troligtvis den bästa knocken i UFC:s historia siktar på att förlänga sin vinstsvit. Di Chririco som har samlat på sig 3 förluster i rad slåss för fortsatt kontrakt och måste överleva mot en motståndare i Buckley som har en enorm knockoutkraft sina slag. Italienarna har en liten möjlighet till vinst om kan lyckas fåt till sin brottning vilket jag inte tror på.

Tippar: Buckley via KO/TKO (rond 3)

Spelvärt: –

 

Santiago Ponzinibbio vs Li Jingliang: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Ponzinibbio via poäng

Spelvärt: Över 1.5 ronder  – 1.52 (Betsson)

 

Carlos Condit vs Matt Brown: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Carlos Condit via KO/TKO (rond 2)

Spelvärt: Under 2.5 ronder – 2.00 (Bet365)

 

Max Holloway vs Calvin Kattar: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Holloway via poäng

Spelvärt: Kattar via poäng – 5.50 (Betfair)