UFC Fight Island 8: Komplett genomgång av hela galan

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-01-20 11:49

Dags för ännu en UFC-gala, i Abu Dhabi, som bjuder på en hel del väldigt intressanta dueller. Häng med när vi går igenom samtliga matcher från både för- och huvudkortet.

Vi tippar samtliga matcher inför kvällens gala på Yas Island

UFC Fight Island 8 stats

Prelims

Victoria Leonardo vs Manon Fiorot: I Fiorot hittar vi en aggressiv Muay Thai fighter med tveksamma kvalitéer på marken. Leonardo som kommer ha det svårt att matcha sin motståndare på fötterna borde försöka ta fighten ner på golvet och implementera sin grappling – frågan är om hon lyckas?

Tippar: Fiorot via KO/TKO  (rond 2)

Spelvärt: –

Umar Nurmagomedov vs Sergey Morozov: Ännu en Nurmagomedov beträder UFC-buren, denna gången är det Khabibs kusin Umar. Den obesegrade Umar ta sig an Sregey Morozov som har lyckats samlats på sig 5 vinster i rad och är en bra all-around fighter. För att Umar ska kunna ha ett övertag så borde han ta duellen ner till marken, men även ståendes kan det bli en jämn och intressant kamp. Dagistaniern är snäppet bättre vart än fighten utspelar sig.

Tippar: Nurmagomedov via domslut

Spelvärt: –

 

Mike Davis vs Mason Jones: Amerikanen Mike Davis tar sig an den f.d. dubble Cage Warrior mästaren Mason Jones, som gör sin efterlängtade UFC-debut. En fight mellan två talanger som har potentialen att göra detta till ”fight of the night”. Två fantastiska offensiva strikers med sina respektive brister i defensiven.

Tippar: Davis via domslut

Spelvärt: –

Francisco Figueiredo vs Jerome Rivera: Lillebror Figueiredo – svart bälte i Muay Thai – gör sin UFC-debut 31 år gammal. För motståndet står den duktige brottaren Jerome Rivera som inte alls imponerade i sin debut – ställde upp på kort varsel dock. Om lillebror ska imponera och vinna så borde han hålla fighten på fötterna, vilket jag inte är helt övertygad om att det kommer gå vägen. Mycket hajp på grund av efternamnet – upp till bevis!

Tippar: Rivera via domslut

Spelvärt: –

Dalcha Lungiambula vs Markus Perez: Kraftpaketet Dalcha ”Champion” går ner en viktklass inför denna fighten. Hans motståndare Perez måste undvika Dalchas hårda slag och kan vinna i fall kan lyckas hålla distansen. Perez kan också ta ner fighten till marken och utnyttja sitt svarta bälte i BJJ i fall han lyckas trötta ut Dalcha. En på förhand jämn fight med många möjliga scenarios.

Tippar: Lungiambula via KO/TKO (rond 1)

Spelvärt: –

Su Mujaderi vs Zarrukh Adashev: Den talangfulle MMA-strikern Su Mujaderi tar sig an f.d. Glory kickboxaren Adashev, som inte har imponerat efter övergången till MMA. Su som nästan är huvudet längre och med betydligt längre räckvidd borde inte ha några som helst problem med att avverka Adashev – klasskillnad!

Tippar: Su Mujaderi via KO/TKO

Spelvärt: Mujaderi via KO/TKO – 1.70

Ricky Simon vs Gaetano Pirrello: ”There are levels to this game” är ett uttryck som kan lätt användas när vi pratar om denna duell. Den råstarka brottaren Ricky Simon vinner denna kampen minst 8 gånger av 10 och kan endast förlora om Pirrello får in ett perfekt KO-slag. Pirrello debuterar dessutom på kort varsel och är en mycket sämre MMA-fighter än någon Simon mött i UFC.

Tippar: Simon via submission (rond 3)

Spelvärt:

Omari Akhmedov vs Tom Breese: Breese är en jättetalang som har förföljts av depression och ångest i samband med matcher – något som han kämpat med att eliminera. Omari Akhmedov en typisk dagistansk sambo fighter som använder striking för att kunna ta ner fighten på marken. Han har dock en kondis som inte håller i matchen ut. Antigen lyckas Breese avsluta Omari eller så går matchen till en domslut där det kan sluta hur som helst.

Tippar: Breese via KO/TKO (rond 2)

Spelvärt:

Huvudkortet

Lerone Murphy vs Douglas Silva de Andrade: Britten Murphy har hittills imponerat stort i UFC och borde ha en fördel både på fötterna och på marken. Då jag tror att detta blir en duell på fötterna ser jag Murphy dominera Andrade med sin längd och mer tekniska boxning – relativt enkelt faktiskt.

Tippar: Murphy via domslut

Spelvärt: –

Matt Schnell vs Tyson Nam: I Nam hittar vi en fin boxare som har grymt försvar mot nedtagningar. Schnell som är en minst lika bra boxare offensivt har allt som ofta en tendens att strunta i sin defensiv, vilket har lett ett par onödiga KO-förluster i oktogonen. Är rädd att Schnell åter igen kommer att strunta i sitt försvar och gör detta till ett gatuslagsmål.

Tippar: Nam via KO/TKO (rond 2)

Spelvärt: –

Roxanne Modafferi vs Viviane Araujo: Analysen hittar du under speltips.

Isaac Villanueva vs Vinicius Moreira: Detta är en duell mellan två fighters som tyvärr inte håller UFC-klass, men underhållning kommer det garanterat bjudas på. Blir förvånad om vi får se mer än två ronder där Villanueva antigen knockar Moreira, eller att Moreira tar ner Villanueva och avslutar på marken.

Tippar: Villanueva via KO/TKO (rond 1)

Spelvärt: –

Warlley Alves vs Mounir Lazzez: Warlley Alves är en grym grappler som tyvärr inte har kondis för mer än en rond. Möter hemmasonen och talangen Lazzez som imponerade i sin UFC-debut mot Abdul Razak Al-Hassan. Jag utgår ifrån att Lazzez överlever första ronden och därefter tar över fighten.

Tippar: Lazzez via KO/TKO (rond 2)

Spelvärt: Livebet efter rond 1

Michael Chiesa vs Niel Magney: Analysen hittar du under speltips.

Tippar: Chiesa via submission (rond 2)

Spelvärt: –