3 bästa händelserna från nattens UFC-gala i Brooklyn

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-20 00:00

UFC:s debutgala i ESPN är nu avklarad och enligt de flesta så blev det en väldigt lyckad MMA-kväll. Galan innehöll allt från jämna matcher, goda avslut men framför allt skrällar och överraskningar.

För de som missade galan kommer här en summering av det allra bästa från UFC Brooklyn.

1.Cejudo övertygar

Henry Cejudo har aldrig fått den uppskattning han förtjänar efter segern mot Demetrious Johnson i fjol. Den här gången fick han göra sitt första titelförsvar mot TJ Dillashaw som alltså tog klivet ner från bantamvikt. Trots att TJ aldrig tidigare tävlat i flugvikt och att Henry är bälteshållaren så höll samtliga spelbolag Henry som underdog. Så fel de hade. Cejudo fightades oerhört aggressivt vilket överraskade Dillashaw.

Seger på TKO efter 32 sekunder och förmodligen slutet för underskattningen av Cejudo.

2.Cowboy visar att äldst är bäst 1

Donald ”Cowboy” Cerrone har sedan han blev pappa fått ny motivation. Efter höstens seger mot Mike Perry så valde Cerrone att fästa blicken på bältet i lättvikt och gick därför ner en viktklass för att möta talangen Alexander Hernandez. Hernandez är ett okänt namn för den breda massan men har lovordats för sina hittills två insatser i UFC.

Många trodde att Hernandez överväldigande fysik och styrka skulle bli för svår för den åldrande Cerrone att hantera. Ack så fel de hade. Cerrone var tekniskt överlägsen och vann slutligen på avslut i andra ronden.

3.Teixeira visar att äldst är bäst 2

Det här skulle bli Karl Robersons stora genombrott och kliv in i topp 10-rankingen i UFC. Den massive och explosive amerikanen var trots motståndet för kvällen och sin ringa erfarenhet en klar favorit enligt oddsmakarna. Problemet var bara att hans motståndare var Glover Teixeira.

Teixeira har fightats på högsta nivå oerhört länge, men på senare år har det varit allt tuffare för 39-åringen. Efter fjolårets poängförlust mot Corey Anderson hade Teixeira verkligen ryggen mot väggen inför nattens match mot Roberson.

Trots att Roberson fick ett tidigt övertag och nästan såg ut att vinna lyckades veteranen vända på steken. Teixeira fick ner Roberson på rygg och arbetade fram ett avslut på armtriangel. Snyggt.

Se fler av våra MMA speltips