3 bästa händelserna under söndagens UFC on ESPN 1

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-18 00:00

UFC on ESPN 1 lämnade få tittare besvikna och var en gala som innehöll lite av varje. Många beskrev eventet på förhand som ”en gala för de inbitna fansen” då matchkortet saknade de stora namnen men däremot innehöll riktigt duktiga doldisar.

Vad var dock bäst med hela galan? MMABetz har summerat det allra bästa med UFC on ESPN 1.

1.Framtiden vann mot dåtiden

Cain Velasquez var favorittippad inför matchen mot Francis Ngannou. Den 36-årige veteranen var mästare i början av 2010-talet men har sedan dess plågats av skador. Sedan Cain storhetstid har det inte hänt så mycket i tungvikten. Men ett namn som tagit hela tungvikten med storm är fransmannen Ngannou. Han gick redan match om titeln förra året, vilket visade sig vara lite för tidigt då han förlorade klart.

I natt startade Francis sin resa mot en ny titelchans när han besegrade Velasquez på bara 26 sekunder. Med två raka KO-segrar bakom sig ser Ngannou ut att vara starkare än någonsin. Fransmannen är framtiden i UFC:s åldrade tungvikt.

2.”Årets match”-kandidat

De flesta hade på känn att Vicente Luque vs Bryan Barberena skulle bli en actionfylld match. Den blev dock så mycket mer än så. Redan från start förstod tittarna att fighten var på väg att bli något alldeles extra.

Luque var favorittippad och var också den vassare men Barberena stod upp bra och var så när på att vinna på avslut i den andra ronden. Slag och sparkar utdelades på kort avstånd, så kallad ”slagsmål i telefonkiosk”. I den tredje ronden hade Barberena fått nog och domaren bröt matchen för teknisk knockout.

3.Gracie är tillbaka

Gracie-släkten är helig i MMA-världen. Men trots det stora släktskapets kunskaper, meriter och förutsättningar inom fighting så var det oerhört längesedan en ”riktig” Gracie hade framgång i UFC. Det är faktiskt mer än 20 år sedan en Gracie vann en fight i UFC.

I natt bröts denna svit när Kron Gracie vann mot Alex Caceres i första ronden. Hur? Via submission så klart. Kron är son till legendaren Rickson Gracie och sonson till ännu mer legendariske Helio Gracie. Spännande att se vad som följer efter detta för 30-årige Kron.

Se fler av våra MMA speltips