David Teymur förlorar mot tuffe Charles Oliveira via submission

Författare: MMABetz

Publicerad: 2019-02-03 00:00

Oliveira besegrar David Teymur

Den svenske UFC-fightern David Teymur  (8-2 MMA, 5-1 UFC) som var favorit i fighten,  inkasserade sin första förlust i UFC under nattens UFC Fight Night Fortaleza i Brasilien. Submissionspecialisten Charles Oliveira (26-8 MMA, 14-8 UFC) lyckades avsluta David med en anakonda-choke i början av andra ronden.

Matchen börjar inte bra för svensken då han får ett poängavdrag för en ögonpetning, något som man nästan alltid får enbart en varning för. Men domaren tyckte att ögonpetningen var nåt som kan påverka matchen då det såg ut som Oliverira besvärades av den.

Efter den varningen visste Teymur att han måste framåt för att ta igen den förlorade poängen.  Både fighters sätter ett högt tempo med vilda slagväxlingar när David Teymur får in en fin vänsterkrok som sänker Oliveira,  men tyvärr kunde han inte avsluta brassen på backen. Oliveira återhämtade sig snabbt och avsluta därefter ronden starkt efter att ha fått in en spark som träffat illa under svenskens högra öga.

Tidigt i andra ronden får Oliveira in en träff som skakar om Teymur rejält. Brassen hoppar på en anakonda-choke som David blir tvungen att klappa till. Vinsten var Oliveiras 14:e submissionvinst i UFC, vilket är rekord.

Se fler av våra MMA speltips