Dessa Är De 3 sämsta Händelserna Från Hela MMA-Helgen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-25 00:00

Mycket MMA i helgen och en hel del godbitar att ta med sig. Men det fanns också några mindre roliga händelser som vi helst hade sluppit.

Vad var då det sämsta från helgen? MMA Betz har listat tre saker värda att lyfta upp i just detta sammanhang.

1.Chuck Liddell vs Tito Ortiz

Golden Boy Promotion arrangerade i lördags sin premiärgala i MMA. För att skaffa sig så mycket publicitet som möjligt så bokade de in en match mellan Tito Ortiz och Chuck Liddell. Två pensionerade veteraner varav den ena, Liddell, såg ut som en statist ur TV-serien ”The Walking Dead”.

Ortiz är ändå relativt ung med sina 43 år och relativt aktiv då han gick sin senaste match för cirka två år sedan. Relativt, sett till Lidell som faktiskt inte har något i en bur att göra längre. ”The Iceman” har inte gått en fight på över åtta år och hans haka var redan på den tiden väldigt skakig.

Hur som helst så blev detta möte, den tredje mellan de båda, av och Ortiz hade inga problem med att ta hem segern på just knockout i slutet av första ronden.

Skamligt att fighten ens fick ske och förhoppningsvis tar inte Liddell skada av detta på sikt.

2.Tidiga stopp

Matchen mellan Curtis Blaydes och Francis Ngannou var något att se fram emot. En toppmatch mellan två högt rankade tungviktare. Ngannou vann fighten på teknisk knockout, han träffade nämligen först med en krok och följde sedan upp med flera halvträffar på en desorienterad Blaydes. Domaren bröt och visst kan man inte bli sur, även om Blaydes blev det.

Då Blaydes uppenbart inte var helt ute och fortfarande med i matchen så får avslut som dessa en känsla av antiklimax. Tråkigt.

3.Tråkig publik

UFC Fight Night 141 som matchen nämnd ovanför var huvudattraktion för gick av stapeln i Kinas huvudstad Peking. Väldigt spännande att se MMA få fäste i kampsportens födelseplats men någon entusiastisk publik existerar inte i Asien. Det minns många från dagarna då PRIDE fortfarande regerade. Men utan en publik som lever sig in i fighten och som skapar bruset av testosteron så känns det platt.

Hur bra än matchen är så kommer det ändå avsaknaden av publikens reaktion att vara högst påtaglig – vilket fallet också var under UFC Kina.

Det fanns också många bra saker från helgens MMA. Klicka här för att ta del av vår lista på det bästa. 

Se fler av våra MMA speltips