Speltips: John Lineker söker revansch – möter Rob Font på lördag

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-06-19 00:00

UFC Fight Night 154 är bara några dagar bort. I galans co-main event kommer vi få se en riktig förväntat underhållande bantamviktsmatch mellan John Lineker och Rob Font.

UFC:s farligaste krokar

Oavsett han förlorar eller vinner så är det alltid lika underhållande att se brassen Lineker fightas. Med sin blygsamma längd och kraftfullhet och låga tyngdpunkt har han kanske hela UFC:s mest kraftfulla krokar. 29-åringen har hela 14 knockoutsegrar på sitt record vilket är otroligt starkt med tanke på att han tävlat i lätta divisioner så som bantamvikt och flugvikt.

Senast vi såg Lineker tävla var när han förlorade ett något kontroversiellt domslut mot Cory Sandhagen. Den matchen gick så sent som i april och Lineker är uppenbarligen väldigt sugen på att revanschera sig.

På lördag i South Carolina kommer han att ställas mot Rob Font. Font är precis som Lineker också en fighter som går för att knocka sin motståndare. Även om Font inte har samma status som Lineker så har han ändock tävlat mot de allra bästa i UFC. I sin senaste match besegrade han Sergio Pettis på domslut – en match som för Pettis del hade genererat i en titelchans vid seger.

Så mycket ger seger för Lineker

Tittar man på pappret så ska denna match inte gå till domslut. Vad Linekers tidigare överman har visat är att en vass jabb och bra fotarbete är hans kryptonit och det är vad Font måste använda sig av för att vinna. Vi såg senast att Font visade prov på tämligen vass boxning och det måste han fortsätta med på lördag.

Men Lineker är otroligt hungrig och han är alltid en ren träff från att vinna. En annan faktor som alltid talar för Lineker är att han i princip är omöjlig att knocka. Inte en enda gång har Lineker blivit avslutad via slag eller sparkar.

Vårt tips är att Lineker kommer sätta press och skaka Font. Troligen tar han hem segern via avslut.

Unibet håller Lineker som favorit till 1.55 medan Font ger 2.38.

Betfair håller Lineker som favorit till 1.50 medan Font ger 2.30.

888 håller Lineker som favorit till 1.55 medan Font ger 2.38.

Betway håller Lineker som favorit till 1.50 medan Font ger 2.50.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips