Speltips: ”Korean Zombie” mot Renato Moicano – så ser oddsen ut

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-06-18 00:00

På lördag är det dags igen! Efter en veckas paus är UFC tillbaka med UFC Fight Night 154 som går av stapeln i Greenville, South Carolina.

Huvudmatch för galan står mellan två supertuffa och topprankade fjäderviktare. Brassen Renato Moicano tar sig an Chan Sung Jung

Båda kommer från KO-förlust

Den här fighten kan beskriva som nya skolan mot den gamla. Detta trots att det bara skiljer sig två år mellan herrarna.

Jung, eller ”Korean Zombie” som de flesta känner igenom som, har haft en otroligt lång och spektakulär karriär. Även om sydkoreanen aldrig varit mästare så är han en av få fighters i UFC som alltid varit högt uppskattad av de mest inbitna MMA-fansen.

Senast vi fick se Jung gå match var när han blev knockad mot Yair Rodriguez i november. En match som 32-årige Jung ledde på poäng fram tills att han blev sänkt av en armbåge i femte och sista ronden.

Hans motståndare, Moicano, har tävlat i UFC sedan 2014 och hunnit med totalt sju matcher i organisationen. Av dessa har han vunnit 5 och förlorat 2. Hans två förluster har kommit mot Brian Ortega och senast mot Jose Aldo. Två av fjäderviktens absolut bästa namn och därför inget att skämmas över.

Bra spelvärde för koreanske zombie

Både Jung och Moicano är fighters som helst håller sina matcher stående. Men det som skiljer dem åt är att Moicano är väldigt strategisk och alltid försöker fightas tekniskt medan Jung tar mer chanser och satsar mer på att avsluta sin motståndare. Detta visar också deras record. Jung har ett proffsrecord på 14-5 och bara fyra gånger har hans matcher gått till domslut. För Moicano går han till domslut ungefär hälften av gångerna.

Även om Jung förlorade sin senaste match väldigt kraftfullt på tuff knockout så visade han ändå att det finns bra mycket kvar att erbjuda. Moicano är duktig och robust, men har en tendens till att vackla när han blir pressad över tid. Eftersom matchen går i fem ronder så kommer ”Korean Zombie” ha gott om tid att plocka hem segern.

Unibet håller Moicano som favorit till 1.44 medan Jung ger 2.75.

Betfair håller Moicano som favorit till 1.40 medan Jung ger 2.60.

888 håller Moicano som favorit till 1.44 medan Jung ger 2.75.

Betway håller Moicano som favorit till 1.40 medan Jung ger 2.53.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips