in , ,

Speltips: Spänning inför Korean Zombie vs Yair Rodriguez – se oddsen

På söndag är det dags för en ny UFC-gala i Denver, Colorado i USA. Vad som är signifikant för just den kommande galan som är döp till UFC Fight Night 139 är att matchkortet innehåller flertalet förväntade actionmatcher.

En av dessa är en riktig strikingaffär i fjädervikt mellan talangfulle Yair Rodriguez och den kultförklarade koreanen Chan Sung Jung.

Egentligen var tanken att Jung, eller ”Korean Zombie” som många känner honom som, skulle möta Frankie Edgar. Men för ett par veckor sedan drog sig Edgar ur matchen på grund av skada vilket öppnade upp för den flashige Rodriguez.

Svår match att förutse

Jung har fightats sparsamt under de senaste åren, delvis på grund av en två år lång militärtjänstgöring. Han har vunnit fyra av sina fem senaste och vann senast mot Dennis Bermudez via knockout i första ronden februari 2017.

Rodriguez har i sin tur haft en märklig resa i UFC. Han höjdes till skyarna till en början men fick sedan smaka på en brutal förlust mot just Edgar i maj 2017. Men när Rodriguez och UFC inte kunde komma överens om nästa match vilket ledde till att UFC sparkade honom.

Men efter samtal så valde UFC att ta tillbaka mexikanen och nu kliver han alltså in på kort varsel för att möta Jung.

Matchen är inte den lättaste att analysera. Jung är väldigt kapabel på marken och har en bra grappling. Att Jung har vunnit 8 av sina 14 segrar på just submission är ett tydligt kvitto på just det. Jung är dock den typen av fighter som gillar att hålla matcherna stående och på boxningsräckvidd. Detta faktum passar Rodriguez väldigt väl då han är en fighter som är väldigt inriktad på just det stående och då främst sparkar. Rodriguez är oerhört akrobatiskt och kan leverera sina sparkar från alla möjliga olika lägen.

“Korean Zombie” är en knapp favorit

Vad tror då spelbolagen om matchen? Att det blir väldigt jämnt. Jung är en knapp favorit vilket är förståeligt då han haft längre tid att förbereda sig. Värt att komma ihåg är att denna match kan ta slut när som helst då båda besitter stora avslutsegenskaper.

Unibet håller Jung som favorit till 1.66 medan Rodriguez ger 2.15 gånger pengarna.

Mobilebet håller Jung som favorit till 1.70 medan Rodriguez ger 2.10 gånger pengarna.

Betfair håller Jung som favorit till 1.66 medan Rodriguez ger 2.20 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *