Speltips: Superjämnt mellan James Vick och Paul Felder – detta tror vi

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-13 00:00

UFC på ESPN väntar på söndag. Vi har redan dissikerat två av galans bättre matcher i huvudmatchen Cain Velasquez vs Francis Ngannou och Jimmie Rivera vs Aljamain Sterling.

Nu har turen kommit till att kratta galans co main-event som står mellan James Vick och Paul Felder.

En av lättviktens största

Matchen mellan Vick och Felder går i lättvikt och står mellan två herrar som gärna vill avancera upp bland de 7-8 bästa i viktklassen. Båda herrarna förlorade dock sin senaste fight. Vick kommer från en otäck KO-torsk mot fanfavoriten Justin Gaethje tidigare i augusti. Han hade inför fighten länge tjatat om att få en högprofilerad motståndare och när det väl skedde så åkte han på en rejäl plump.

Vicks nuvarande record är 13-2 och hans största fightingfördel består av hans långa räckvidd. Den 31-årige amerikanen är med sina 190 cm kanske UFC:s största lättviktare. Så länge Vick använder sig av sina långa lemmar och fightas på distans är han svår att besegra.

Felder är en väldigt underhållande så kallad ”actionfighter” som har sin absoluta spetsegenskap i thaiboxningen. Han har med andra ord rejäla sparkar och bra kombinationer med nävarna. På senare år har han dessutom agerat expertkommentator i UFC – vilket han blivit rejält hyllad för.

Felder gick inför sin senaste fight upp en viktklass för att ta sig an Mike Perry. En match som utvecklades till ett galet krig som Perry slutligen vann på delat domslut. Felders record består av 15 segrar och 4 förluster.

Båda har goda vinstchanser

Tittar man på respektive fighters record så är de ganska lika men med viss fördel för Vick. Båda herrarna har mött och slagit tuffa namn utan att för den delen tagit någon stjärnskalp.

Den här fighten kommer med stor sannolikhet att utspela sig stående. Vick måste hålla avståndet och använda sig av sin långa jabb medan Felder behöver ta sig in nära. I klinchen är Felder supervass och besitter en av UFC:s farligaste armbågar.

Spelbolagen ser detta som en väldigt jämn match. Det finns faktorer som talar för båda. Vårt tips är ändock att Vick tar hem det. Han har trots allt ett jämnare record och verkar allt jämt mer hungrig än Felder.

Unibet håller Vick som knapp favorit till 1.85 medan Felder ger 1.92 gånger pengarna.

Mobilebet erbjuder både Vick och Felder till 1.90 gånger pengarna.

Betfair erbjuder både Vick och Felder till 1.90 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips