UFC On ESPN: Yoel Romero och Jacare Souza möts igen den 27:e april

Författare: Fredrik

Publicerad: 2019-03-08 00:00

Romero möter Jacare igen i UFC Fort Lauderdale April 2019

UFC: s nästa Florida-kort kommer inte att ha Yoel Romero mot Paulo Costa som huvudmatch. trots allt. Efter månader av spekulation har UFC beslutat att ge ”Soldier of God” en annan motståndare till UFC-evenemanget den 27 april.

De har valt att boka en rematch med Ronaldo ”Jacare” Souza i stället för en fight mot ”Borrachinha”. Just matcen mot Paulo ”Borrachinha” Costa är en fight som det spekulerats länge i. Den ser inte ut att hända nu, men för fansens skull så hoppas vi få se den längre fram.

Yoel Romero (13-3) ser ut att ha återhämtat sig sen den senaste fighten i juni 2018 som var en spännande 5-ronders fight mot mästaren Robert Whittaker. En riktigt jämn fight som Romero förlorade på delat domslut. Romeros senaste vinst kommer mot Luke Rockhold. Den enda person som slagit Romero sen han flyttade ner från lätt tungvikt 2013 är just mästaren Robert Whittaker.

Souza (26-6, 1 no-contest),  förlorade ett kontroversiellt delat beslut mot Romero 2015. Han fightades senast i december 2018, där han slog ut den före detta mästaren Chris Weidman på Madison Square Garden. Med den vinsten kom ”Jacare” tillbaka till vinstkolumnen efter att ha haft ytterligare en förlust efter Romero fighten, denna gång ett delat domslutsförlust mot Kelvin Gastelum.

I den första fighten mellan dessa herrar som var i UFC 194 i december 2015 fick Yoel Romero en tidig knockdown i första ronden som Jacare återhämtade sig från. Matchen gick därefter till domslut efter 3 ronder som Romero vann. Romero mot Jacare ”2” kommer att vara en fem-ronders fight.

UFC: s återkomst till Florida kommer att vara på BB & T Center i Sunrise, Fort Lauderdale och kommer att sändas på ESPN samma kväll som Bellator 220; MacDonald vs. Fitch.