Yoel Romero öppnar som favorit mot Ronaldo ”Jacare” Souza – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-03-13 00:00

Nyligen stod det klart att Ronaldo ”Jacare” Souza och Yoel Romero kommer att agera huvudmatch för UFC on ESPN 3 som äger rum den 27 april.

Matchen står mellan två utav mellanviktsklassen bästa fighters. Det är mellanviktens 1:a rankade i Romero mot den 3:e rankade Souza.

Men Jacare och Romero har tävlat mot varandra tidigare. De båda möttes på UFC 194 i slutet av 2015. En match som var oerhört jämn och som Romero slutligen vann på delat domslut.

Sedan den förlusten har Jacare mest blandat och gett. Han har inte lyckats rada upp mer än två segrar på raken men kommer nu senast från en mycket imponerande KO-seger mot ex-mästaren Chris Weidman.

Romero har sedan föregående match tävlat om bältet utan framgång. Han har två förluster mot nuvarande mästaren Robert Whittaker och en seger över Luke Rockhold där i mellan. Det var dock längesen som kubanen gick match senast – nämligen i juni förra året.

Notera också att denna match är ett veteranmöte och en sista chans för vinnaren att gå för en titelfight. Jacare fyller 40 i år medan Romero blir 42 år kort efter matchdatum.

Romero är klar favorit

Eftersom matchen är bekräftad så är också oddsen för toppfighten släppta. Som väntat är Romero favorit till att vinna, trots att han förlorade sin senaste fight och Jacare är den som kommer från en seger.

Oddset för Jacare ligger på amerikanska bettingsidor för närvarande på 2.64. Den segertippade Romero ger 1.52.

Eftersom det återstår över fem veckor till matchen så kommer oddsen med största sannolikhet att förändras.

Se fler av våra MMA speltips