Gilbert Burns: Khamzat Chimaev siktar på mellanvikt framöver

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-01-18 18:49

Enligt den tidigare titelutmanaren i UFC:s welterviktsdivision Gilbert Burns har svenske Khamzat Chimaev sin framtid i UFC klart för sig. Gilbert påstår att Chimaev framöver kommer att fokusera på organisationens mellanviktsklass.

Khamzat Chimaev går för mellanvikt

Vad som skall ske med svensken Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) i UFC framöver är en fråga som många svenska MMA-fans ställer sig. Vi har inte hört av mycket från den annars så frispråkige 28-åringen den senaste tiden. I stället kommer en nyhet gällande Chimaev från ingen annan än en tidigare motståndare.

Det är den brasilianske mellanviktaren Gilbert ”Durinho” Burns (20-5) som säger sig sitta på information som berör Khamzats framtidsplaner i organisationen. Enligt Burns, skall Chimaev vara inställd på att fortsätta sin UFC-karriär i mellanviktsdivisionen.

”Borz” har varit aktiv i såväl welter- som mellanvikt sedan han anslog sig till Ultimate Fighting Championship under sommaren 2020. Efter att nu ha gått tre raka matcher i 170lb, skall Chimaev alltså vilja växla om till det tyngre invägningsalternativet. Burns ord om Chimaevs viktklassfokus presenterades av MMA-journalisten Aaron BronsteterTwitter.

I spoke with Gilbert Burns today and when I asked him about a potential rematch with Khamzat Chimaev, he said that he had heard that Chimaev planned to move up to middleweight going forward.

Om detta stämmer, betyder det att Burns inte kommer få sin efterlängtade returmatch med Chimaev. I alla fall inte i weltervikt.