Gilbert Burns vill möta Khamzat Chimaev i huvudmatch

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-01-18 16:54

UFC-welterviktaren Gilbert Burns säger sig vilja ta upp till kamp mot svenske Khamzat Chimaev i en huvudmatch baserad i Brasilien. Burns har under en längre tid haft Chimaev i tankarna som en potentiell motståndare.

Gilbert Burns utmanar Khamzat Chimaev till kamp i Brasilien

Den tidigare titelutmanaren i UFC:s welterviktsdivision Gilbert ”Durhinho” Burns (20-4) är på jakt efter sin nästa kamp i oktogonen. Det har tidigare rapporterats att Burns visat ett intresse i en matchning med det svenska stjärnskottet i organisationen Khamzat ”Borz” Chimaev (10-0). Burns skall bland annat ha fört samtal med både Chimaev och UFC om ett potentiellt matchkontrakt de två emellan. Nu har Burns gått steget längre. I ett inlägg på sociala medier har han utmanat svensken till en huvudmatch att äga rum på hans hemmaplan i Brasilien.

Make it happen Dana White, I’m all in! 5 rounds in Brazil: ”Durinho” vs. ”Borz”, Let’s grapple!

UFC har ännu inte utlåtit sig om vad som väntar både Burns och Chimaev framöver. Många fans håller med om att Chimaev förtjänar svårare motstånd än han mött hittills i sin nästa kamp. De vill inte se honom sluta som ”Sugar” Sean O’Malley (15-1), bantamviktaren som kritiserats för att inte ta tuffa matcher. Dock är Burns ett enormt kliv uppåt i utmaning för svensken. Om en sådan match även skulle ske på ”Durinho”s hemmaplan, blir det möjligen än mer tuffare för svensken att prestera. Vissa ser det dock som det eldprov som Khamzat behöver gå igenom i organisationen.