Gilbert Burns vill välkomna Dustin Poirier till weltervikt

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-04-25 20:36

Den tidigare titelutmanaren i UFC:s welterviktsdivision Gilbert Burns har föreslagit en match i viktklassen mot lättviktaren Dustin Poirier. Efter att den sistnämnde uttryckt en vilja att återvända till oktogonen, erbjöd Burns en kamp i weltervikt via Twitter.

Gilbert Burns erbjuder kamp med Dustin Poirier

Det kan vara så att MMA-fans världen över får bevittna en ”welterweight-fighter in the making” i realtid. Efter att den flertaliga titelutmanaren i lättvikt, Dustin ”The Diamond” Poirier (28-7, 1 NC), gått en kamp för cirka ett halvår sedan har han nu återigen givit ljud åt tanken om ytterligare en match. Poirier gick tre matcher förra året, varav två stod mot den omåttligt populära ”Notorious” Conor McGregor (22-6).

”The Diamond” skulle visa sig vara den bättre av de två i oktogonen och gick således segrande ur båda striderna. Hans sista match för 2021 stod mot den regerande lättviktsmästaren Charles ”do Bronx” Oliveira (32-8, 1 NC) i december månad. Den gången blev det ingen seger för Poirier, som i stället förlorade sin andra titelutmaning i UFC. Nu skall han dock vara redo att återvända till oktogonen och en viss welterviktare har uttryckt en önskan om att möta Poirier i den viktklassen.

Twitter har Gilbert ”Durinho” Burns (20-5) svarat på Dustin Poiriers kommentar med enbart en fråga som lyder: 170? Med det hänvisar han med största sannolikhet till en potentiell kamp de två emellan i weltervikt.