Joanne Wood släpps av UFC

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-07-12 16:50

Den skotska MMA-fightern Joanne Wood är inte längre en del av UFC:s stall. Enligt rapporter skall Wood ha blivit släppt av organisationen. Wood avslutade sin karriär i UFC genom att förlora 4 av sina senaste fem matcher i oktogonen.

Joanne Wood är klar i oktogonen

De senaste kamperna i UFC har definitivt inte gått Joanne ”JoJo” Woods (15-8) väg. Den nu 35-åriga skotskan var en gång påtänkt som potentiell titelutmanare i organisationens flugviktsdivision. Idag står hon dock enligt rapporter utan ett UFC-kontrakt, efter att hon fått lämna Ultimate Fighting Championship. Det må vara lite trist för den skotska MMA-scenen, dock kommer det inte som något förvånande beslut. Wood har presterat långt under förväntningarna i hennes senaste kamper i oktogonen.

De tre sista framträdandena såg ”JoJo” kliva ur buren med svidande förluster, en svit som uppnådde tre raka matcher. Det blev aldrig någon kamp om bältet i UFC för Wood, då hon i stället fattade ett par dåliga karriärsbeslut som nu lett ut genom organisationens dörr mot ett öde som kontraktslös fighter. Dock är Wood ännu i en ålder och form där hon kan fortsätta tampas på en hög nivå. Det är fullt möjligt att hon framöver kommer återvända till MMA-buren, om än för en annan organisation än UFC.