UFC-mästaren Jon Jones gripen för rattfylla – ska ha skjutit sitt vapen

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-03-26 20:04

Då var det dags igen! Ännu en gång finner sig UFCs lätta tungviktsmästare Jon ”Bones” Jones (26-1, 1 NC) i trubbel med lagens långa arm. Den här gången har Jones arresterats i Albuquerque, New Mexico efter att han konfronterats av polis i samband med en skottlossning natten till torsdagen.

Polisen fann den omsusade mästaren sittandes berusad i en Jeep, och han blev promt arresterad för både rattfylleri som vårdslöst nyttjande av eldhandvapen. Efter att han släppts fri från häktet, har Jones fått en order om att inställa sig inför en domstol den 9 april.

Jon Jones polisfoto

Detta är en i raden av många snedsteg som Jones gjort utanför buren. Tidigare har han åkt dit för innehav av marijuana, rattfylleri samt att han har smitit från en bilolycka orsakad av honom själv. I den sistnämnda incidenten orsakades det skador på en gravid kvinna, och när allt stod klart för UFC tog de ifrån Jones hans lätta tungviktsbälte.

En ständig skamfläck för en organisation som är mån om sin image, har Jones på nytt orsakat problem för UFC samt dess president Dana White. Flertalet gånger har White uttalat sig om Jons aktioner, och gjort sitt yttersta för att skydda UFC-stjärnans rykte. Dock tycks det bli allt mer nersmutsat, hur väl White än må putsa till det.