Jon Jones utlovar mästerskap i UFC under 2023

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-01-04 18:11

Den tidigare lätta tungviktsmästaren i UFC Jon Jones har klargjort sin plan för fighteråret 2023. På sociala medier meddelar Jones att han planerar bli mästaren i organisationen igen. Jones har inte gått en kamp i oktogonen sedan februari 2020.

Jon Jones skall gå för bältet detta år

Det var ett tag sedan man sist hörde något om den tidigare lätta tungviktsmästaren i UFC och GOAT-kandidaten Jon ”Bones” Jones (26-1, 1 NC). Det har varit relativt tyst för en gångs skull när det kommer till den nu 35-årige amerikanen. Inga potentiella matchningar, inga bryska uttalanden eller juridiska problem. Dock tycks det nu återigen vara tid att diskutera vad Jones håller på med i sitt liv.

Nyligen gjorde han ljud från sig på sociala medier. I ett inlägg på Twitter skriver han enbart #Champion2023, dock finns det väldigt mycket att läsa in i det meddelandet. Det tycks som om ”Jonny Bones” planerar att göra en återkomst det här året, varpå han skall gå för att ta ytterligare en titel i UFC.

#Champion2023

Det finns en risk att UFC-landskapet märkbart har förändrats sig jämfört med när Jones senast gick en kamp i buren. Hans länge planerade debut i tungviktsdivisionen har ännu inte ägt rum och det är oklart om det är där han tänker återuppta sin karriär.

Jones gick senast match i februari 2020, där han mötte och besegrade Dominick ”The Devastator” Reyes (12-4) via enhälligt beslut. Dock finns det goda argument för att det var en av Jones sämre matcher i oktogonen. Blir det mer Jon Jones att vänta under 2023?