Jon Jones reagerar på träningsvideo av Stipe Miocic

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-05-29 11:30

UFC-mästaren i tungvikt Jon Jones har delat med sig av sin åsikt om den träningsvideo på Stipe Miocic som publicerats på sociala medier. Enligt Jones ser den tidigare titelhållaren ”svag” ut i klippet. Dock säger han att detta även kan vara ett trick från Miocic sida.

Jones anar falsk presentation av Miocic

För den som följt MMA-nyheterna den senaste tiden kan det inte ha undgått att kampen om UFC:s tungviktsbälte till synes redan är bestämd. Trots att det saknas allt från ett datum till plats, är matchningen mellan mästaren och en utmanare skrivet i sten. Detta stämmer i alla fall om man bland annat frågar UFC-bossen Dana White.

Idag står den tidigare mästaren i lätt tungvikt, Jon ”Bones” Jones (27-1, 1 NC), som titelhållare i tungviktsklassen. Jones erövrade bältet i mars månad förra året och har inte gått en kamp sedan dess. Han saknar således ett försvar av sin titel. Det är även inte ett enat bälte som Jones går och bär runt på.

I november månad gick två av divisionens topprankade fighters en kamp om interim-titeln. Den vanns av engelsmannen Tom Aspinall (14-3) på imponerande vis följande en knockout. Aspinall står således även han med ett bälte, fast utan en kamp planerad med den regerande mästaren.

I stället är det tänkt att en tidigare titelhållare i viktklassen, Stipe Miocic (20-4) står först på tur att ta sig an Jones. Det här är den kamp som det ständigt talats om från UFC:s sida sedan Jones erövrade bältet. Miocic har inte gått en kamp i oktogonen på över tre år.

Nyligen publicerade dock han och hans team en träningsvideo i vilken man bland annat får se Miocic genomgå en sparringsession. Jones har nu reagerat på videon och känner att den möjligen inte visar sanningen vad det gäller Miocics förmågor. Nedan kn du se videon som publicerats.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Stipe Miocic (@stipemiocic)

Weekend work.

Låter sig inte luras

Som svar på videon gick Jon Jones ut på sociala medier. Där förklarar han att han inte är en historiker i krig, men skall ha lärt sig ett antal saker under sin tid som professionell MMA-utövare. Bland annat är det viktigt att ibland visa upp en falsk realitet för sina motståndare, vilket han tror Miocic kan göra i videon. Den tidigare mästaren kanske nämligen inte är så svag som han ser ut, förklarar Jones.

I’m not a historian of war or anything, but I have learned a thing or two in my day. A big part of combat strategy is timing, and deception. To make a long story short, if your opponent appears weak, prepare even harder. Complacency is the greatest enemy to a fighter like myself.