Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-10-28 16:04

UFC-mellanviktaren Kevin Holland kommer inte kunna gå sin returmatch med viktklasskollegan Kyle Daukaus planerad till den 13 november. Anledningen till Hollands frånvaro skall vara en ännu icke offentliggjord skada på 28-åringen.

Kevin Holland skadad

Det blev ett smått snöpligt slut på kampen i det första mötet mellan UFC-mellanviktarna Kevin ”Trailblazer” Holland (21-7, 1 NC) och Kyle Daukaus (10-2, 1 NC). Endast cirka tre och en halv minut in i den första ronden av tre tycktes Daukaus ha kunnat avgöra matchen genom en submission via RNC. Dock skulle det visa sig vara en seger som inte inföll. Cirka minuten tidigare hade de två drabbat samman i en våldsam klasch med huvudena, vilken tycktes temporärt knocka Holland.

Därefter blev det en kamp om försvar för ”Trailblazer”, som fortfarande skall ha varit omskakad efter smällen. Beslutet fattades av domaren Dan Miragliotta samt Nevadas atletiska kommission att matchen skulle bli förklarad en No-Contest. Det blev ingen vinst för Daukaus och ingen förlust för Holland. Slutet på kampen ansågs vara antiklimatiskt nog för att UFC skulle sätta upp ett nytt möte de två emellan, planerat till den 13 november.

Nu kommer dock nyheten att Holland inte kommer kunna närvara till den matchen. Enligt uppgifter från den amerikanska kampsportssajten MMAJunkie.com skall Holland ha ådragit sig en skada och missar därmed returmötet. Vilken typ av skada som grämer ”Trailblazer” är i dagsläget oklart.

Due to an undisclosed injury, Holland has been forced to withdraw from his Nov. 13 bout against Daukaus at the UFC Apex in Las Vegas.

Vad UFC planerar att göra härnäst med de två mellanviktarna återstår att se.