Kevin Lee återvänder till oktogonen den 1:e juli

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-05-18 10:47

MMA-fightern Kevin Lee är på väg tillbaka till UFC. Efter att ha lämnat organisationen i 2021, har Lee nu skrivit ett nytt kontrakt med organisationen. Den tidigare utmanaren till interim-bältet i lättvikt kommer gå sin första match tillbaka i början av juli.

Kevin Lee gör sitt återinträde i UFC

Det var en mycket kort sejour som Kevin ”The Motown Phenom” Lee (19-7) spenderade utanför UFC:s oktogon. Den nu 30-årige amerikanen lämnade organisationen i 2021 för att söka nya avenyer i sin MMA-karriär. det blev dock blott endast en match, där han besegrade en annan UFC-veteran i Diego ”The Nightmare” Sanchez (30-14) i en kamp under organisationen Eagle FC.

För Lee tycks alla vägar leda till UFC. Han har nu skrivit ett nytt kontrakt och kommer att gå sin första match tillbaka i oktogonen den 1:a juli. Väl där ställs han mot ryssen Rinat ”Gladiator” Fakhretdinov (20-1). En ny aspekt av Lee som MMA-fansen kommer få se är viktklassbytet. Han har tagit klivet upp från lättvikt för att nu kämpa som welterviktare.

Kevin Lee lämnade UFC efter att ha lagt en riktigt dålig svit av matcher bakom sig. På sina sju senaste matcher i organisationen mäktade han med endast två segrar. Med en vinst i ryggen från Eagle FC finns det dock möjligheter för honom att inleda sin andra stint i Ultimate Fighting Championship under goda förutsättningar. Lees motståndare Fakhretdinov har det dock gått bättre för den senaste tiden. 31-årigen trädde in i UFC i juni förra året och bär med sig två raka segrar in i kampen mot ”The Motown Phenom” i juli.