Khamzat Chimaev är överlägsen bettingfavorit mot Demian Maia

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-09-23 21:55

Den 26-årige svenske UFC-fightern Khamzat Chimaev är efter tre imponerande vinster en storfavorit hos oddsmakarna inför matchen mot Demian Maia.

Khamzat Chimaev favorit hos bettingbolagen

Nu har SportsBetting.ag släppt bettingoddsen för den eventuella matchen mellan Khamzat Chimaev och Demian Maia. Trots att Chimaev endast har tre matcher i UFC så är han favorit hos bettingbolagen mot Maia, trots att Maia har större erfarenhet.

Chimaevs odds ligger just nu på -575 (1.17) medan Maia  en underdog med odds på +445 (5.45). Maia är 42, alltså betydligt äldre än sin motståndare, men han är en erfaren fighter och en flerfaldig världsmästare i BJJ.

3 imponerande vinster i UFC

Chimaev, 26, har snabbt gjort ett stort intryck i organisationen.  Han gjorde sin UFC-debut i juli och har redan levererat tre spektakulära avslutningar i två olika divisioner. När han skulle möta sin senaste motståndare, Gerald Meerschaert, var Chimaev bettingfavorit med odds på 1.25. Chimaev avslutade matchen med ett enda slag, efter bara 17 sekunder.

Nästa match

Redan innan mötet med Meerschaert hade UFC planerat att Chimaev skulle gå en match mot Maia. Vissa kanske retar sig på att UFC gör upp sådana planer i förväg, men faktum är att Chimaev vann sin senaste match överlägset, så det är svårt att argumentera mot att han skulle ha gjort sig förtjänt av att få möta Maia.