Khamzat Chimaev siktar på avslut i första ronden mot Gilbert Burns

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-02-09 12:50

UFC-svensken Khamzat Chimaev har kommit ut på sociala medier med sina ambitioner inför ett potentiellt möte med Gilbert Burns. De två welterviktarna har under en längre tid käbblat över nätet. Enligt Chimaev, kommer han att avsluta Burns i den första ronden om de möts i oktogonen.

Sveriges UFC-stjärna Khamzat ”Borz” Chimaev (10-0) tycks nu närmare än någonsin tidigare att få ta sig an brasilianaren Gilbert ”Durinho” Burns (20-4) i oktogonen. Efter det senaste utbytet de två emellan har bland annat ett datum lagts fram. Det den 9:e april under UFC 273.

Skulle en sådan kamp äga rum, blir det den första under 2022 för både Chimaev som Burns. Snacket som flyger mellan de två blir alltmer hektiskt. Chimaev har bland annat föreslagit att han kommer att avsluta Burns inom den första ronden, utifall att de två skulle komma att gå en kamp.

I dagsläget saknar endera av de två en motståndare. Det har under en längre tid pratats om att UFC är villiga att sätta upp en matchning mellan Chimaev och Burns. Dock har inget ännu blivit officiellt. Om de två skulle komma att drabba samman, blir det ett avslut i den första ronden till Chimaevs fördel?