Khamzat Chimaev villig för returmatch mot Gilbert Burns

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-11-21 13:30

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev säger sig vara villig att gå en andra match med brasilianaren Gilbert Burns. I deras första möte lyckades Chimaev segra efter en tuff kamp mor den tidigare titelutmanaren i weltervikt. Nu är han redo att gå ytterligare en match mot Burns, dock med kravet på att den sker i mellanvikt.

Chimaev vs. Burns 2?

Det svenska MMA-fenomenet Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) fortsätter att smida sina planer för den fortsatta UFC-karriären. Han har ännu hållit kvar i sitt facit som obesegrad genom sina sex matcher i organisationen. Hans senaste vinst kom mot Kevin ”Trailblazer” Holland (23-8, 1 NC) i september månad det här året. Innan den kampen gick dock Chimaev sin tuffaste match hittills som MMA-proffs, när han ställdes mot den tidigare titelutmanaren i weltervikt, Gilbert ”Durinho” Burns (20-5).

Burns och Chimaev tampades genom alla tre ronder fram till ett poängbeslut, vilket enhälligt gick svenskens väg. det tycks dock inte som om Chimaev helt har lagt sina tankar kring Burns bakom sig. I ett utbyte på sociala medier nyligen, föreslogs bland annat en andra match mellan de två UFC-slagskämparna av ett fan.

Både Khamzat och Burns visade då på en vilja att mötas i oktogonen igen, dock under nya förhållanden. Bland annat föreslog Chimaev att en returmatch de två emellan borde ske på Burns hemmaplan i Brasilien. Vidare, förklarade Chimaev att en andra kamp skulle i sådana fall ske i mellanvikt, vilket Burns tycks ha accepterat.

Vare sig det blir en Chimaev vs. Burns 2 återstår att se. I dagsläget saknar de båda en offentliggjord motståndare till sitt nästa oktogonframträdande. Om de båda dock är villiga, och UFC inte har något emot det, kan en andra kamp mellan ”Borz” och ”Durinho” vara mycket möjlig.