Lista: De 5 mest minnesvärda händelserna i UFC hittills under 2021

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-25 00:00

UFC hade ett ganska långtråkigt första halvår under 2021. Men under andra halvan har det tagit fart och fansen har fått några väldigt stora upplevelser med sig.

MMABetz har listat de fem största händelserna hittills under 2021.

5.DJ förlorar bältet

Efter 11 raka titelförsvar förlorade slutligen Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson sitt flugviktsbälte på UFC 227 den 22 september. Han förlorade bältet till Henry Cejudo efter en väldigt jämn fem ronders-match. Många tyckte domslutet var kontroversiellt, men för första gången på väldigt länge såg stjärnan dödlig ut.

4.Magisk match mellan Robert Whittaker och Yoel Romero

De två mellanviktarna gick match om bältet på UFC 225. Och många trodde inte den här returmatchen skulle vara bättre än den förra ett år tidigare men ack så fel de hade. Matchen pågick alla fem ronder och även om Whittaker vann så hade det kunnat sluta annorlunda. En av årets absolut bästa matcher.

3.Woodley tystar alla kritiker

Welterviktsmästaren Tyron Woodley har länge fått utstå hård kritik för sin personlighet och sina insatser. En vanlig åsikt är att Woodley har en tråkig stil vilket sällan är fallet om man tittar tillbaka. På UFC 228 i september skulle han möta unge och hajpade talangen Darren Till. Många höll tummarna för just Till men Woodley ville annat. Seger på submission redan i den första ronden.

2.Cormier blir dubbelmästare

Daniel Cormier hade redan lätta tunviktsbältet i sina ägor när han utmanade Stipe Miocic om tungviktsbältet. Han var en klar underdog i matchen och många menade på förhand att han var för liten för att klara av Miocics storlek. Därför kom det som en chock när Cormier knockade mästaren redan i den första ronden.

1.Nurmagomedov vs McGregor lever upp till förväntningarna

Den här matchen var på förhand en av UFC:s bästa matcher någonsin. Och det visade sig stämma enligt siffrorna som rapporterats om i efterhand. UFC 229 har sålt i rekordmängder och matchen i sig var inte heller fy skam. Framför allt var kaoset efteråt en bidragande faktor som gjorde det hela till en oerhört minnesvärd händelse som etsats sig fast i mångas minne för evigt.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips