Lista: De 5 största kroppsförvandlingarna i UFC på grund av doping

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-26 00:00

Det är redan bevisat att storlek och fysik inte vinner matcher. Men det är ändå något skräckinjagande med fighters som ändå har en kropp likt en grekisk gud. Sedan UFC började dopingtesta sina fighters mer frekvent och infört hårdare straff så har vi sett markanta skillnader i fysik före och efter antidoping-satsningen.

MMA Betz har listat fem MMA-stjärnor vars kropp förändrades som värst under åren.

5.Junior Dos Santos

JDS har faktiskt åkt dit för doping men blev så sent som i somras friad. Även om hans förvandling inte är den största så är den ändå tydlig. Kanske är orsaken otillåtna preparat, kanske åldern. Bara JDS vet.

4.Johny Hendricks

Hendricks vann som många vet UFC-bältet och regerade divisionen en kortare period. Men när USADA (nationella dopingkommittén i USA) så gick det utför för Hendricks. Han hade allt svårare att klara vikten och såg mer och mer plufsig ut. I en intervju kopplade han sin kroppsomvandling till förbudet av dropp inför matcher. Inte så troligt dock.

3.Erick Silva

Den här brassetalangen spåddes ta över hela UFC. Han började bra och var på god väg att slå sig in i toppen. Men när USADA tog fart i UFC så såg man en drastisk förändring i Silvas fysik. Han är idag knappast lika explosiv eller stark. Vinna matcher har han allt svårare med också. Inte så svårt att gissa varför.

2.Alistair Overeem

Tungviktaren Overeem har verkligen pendlat fram och tillbaka. Han tävlade i mycket lättare viktklasser i början av sin karriär men åt upp sig till tungvikten. Eller åt och åt, det är vad han hävdar i alla fall. När han väl åkte dit för doping inför en match i UFC så fick vi alla se hur en dopingfri Overeem ser ut. Markant skillnad minst sagt.

1.Vitor Belfort

Belfort är troligtvis den mest meriterade fightern på den här listan. Också en fighter vars fysik har förändrats fram och tillbaka. Runt 2010 var han på nedgång men helt plötsligt började hans kropp förändras till det grövre. Han presterade också i buren under den här perioden innan han tvingades ge upp sin testosteronbehandling. Bilden ovan är ett viktigt exempel på vad som händer om man börjar och sedan slutar gå på anabola steroider.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips