Lista: De 5 tuffaste proffsen i UFC – vem är din favorit?

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-11 00:00

MMA-stjärnor lovordas ofta för deras förmåga att ta emot stryk men ändå fortsätta. Kämpaglöden är hög inom sporten, men vilka fighters är de tuffaste?

MMA Betz har listat UFC: fem tuffaste deltagare.

5.Eddie Alvarez

Alvarez har tävlat i världstoppen i flera år. Först i Bellator och sedan i UFC. Han har många, många, tuffa matcher på sitt record där han i flera blivit nedslagen för att sedan vända på steken och vinna. Minns bara hans matcher mot Michael Chandler i Bellator eller den mot Justin Gaethje. Den senare av dem två blev till och med utnämnd till fjolårets bästa match. Alvarez tillhör numera ONE Championship och förhoppningsvis fortsätter han på samma sätt där.

4.Junior Dos Santos

Tungviktaren JDS har haft flertalet jobbiga matcher under sin karriär. Han slår som en tjur men tål också mycket stryk. För den som varit med ett tag minns hans två sista matcher om bältet mot Cain Velasquez på UFC 155 och UFC 165 där han i princip blev manglad non-stop. Efter båda matcherna var JDS:s ansikte i princip oigenkännlig.

3.Matt Brown

Brown har haft en märklig karriär. Under en lång tid var han en medelmåttig fighter som blandade bra med dåliga prestationer. Men redan då var han fortfarande tuff. Efter att han fått lämna UFC en kortare period kom han tillbaka och började leverera bättre resultat. Många av hans vinster har kommit för att han enbart varit tuffare och uthärdat sin motståndares attacker tills att denne tröttnat. Brown har närmat sig slutet av sin karriär men har fortfarande en eller två matcher kvar i sig.

2.Mark Hunt

Vilken tuffing Hunt är. En tungviktare som alltid går framåt oavsett situation. Han tar stryk som få och levererar stryk som få. I en tid då många tycks dopa sig för att maximera sin fysik har Hunt varit trygg i sin runda hydda – istället förlitar sig veteranen på sin osannolika KO-power.

1.Diego Sanchez

Sanchez är en oerhört märklig person på många sätt. Han är både galen och rolig på samma sätt. Men mest av allt är han en riktig kämpe i buren. ”The Nightmare” som han kallar sig är ett perfekt smeknamn för veteranen. Så många gånger som Sanchez trotsat oddsen och nedslagningar för att fortsätta ge 110 procent. Den här typen av fighter växer minst sagt inte på träd.

Se fler av våra MMA speltips