Michael Johnson utmanar Dustin Poirier

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-08-29 12:54

UFC-lättviktaren Michael Johnson har varit mycket ambitiös i sin senaste utmaning. Den orankade 37-åringen har ställt in siktet på toppskiktet med att föreslå en kamp mot Dustin Poirier. De två har möts en gång tidigare i 2016, en match som Johnson vann via knockout.

Johnson vill gå returmatch med Poirier

Michael ”The Menace” Johnson (21-19) var en gång i tiden ett  prominent namn att stöta på i UFC:s lättviktsdivision. Under sin karriär har han under intervaller stått i den övre delen av rankningen, där han fick möta tufft och härdat motstånd. Det här är dock inte längre fallet.

Med årens gång har Johnson tappat ganska mycket av det stinget som gjorde honom till en knockout-artist. Med hela sex förluster på sina åtta senaste matcher, varav den sista kom via knockout, står Johnson idag utanför rankningen. Han har dock en fin lista med segrar att peka på i sin nu åldrande repertoar.

Johnson besegrade bland annat den idag ansedda toppfightern Dustin ”The Diamond” Poirier (29-8, 1 NC) i 2016 via knockout. Trots att kampen ägde rum för cirka sju år sedan, är det ett resultat som ”The Menace” gärna vill lyfta fram nu.

Poirier, som själv kommer från en brutal avslutningsförlust från sitt senaste oktogonframträdande mot Justin ”The Highlight” Gaethje (25-4), har sagt sig vilja gå ytterligare en match innan 2023 når sitt slut. Johnson har nu föreslagit att de två möts i en returmatch.

Let’s run it Dustin Poirier. I’m up one!

Varken Poirier eller UFC har uttalat sig om den förslagna kampen från Johnson.