Miesha Tate vs. Mayra Bueno Silva till juni

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-03-09 18:25

En kamp i kvinnornas bantamviktsdivision mellan Miesha Tate och Mayra Bueno Silva är i görningen för sommaren. Enligt rapporter, skall de två kliva in i oktogonen under UFC-galan planerad till den 3:e juni. Det blir i sådana fall den första matchen för Tate under 2023.

Tate vs. Bueno Silva den 3:e juni

De senaste rapporterna kring UFC-pionjären Miesha ”Cupcake” Tate (19-9) säger att hon kommer vara redo att gå match i början av juni månad. Efter att ha gjort sin återkomst till sporten för cirka två år sedan, har Tate samlat på sig en vinst och två förluster under sin andra UFC-stint.

Hennes senaste nederlag kom i juli månad förra året, när hon förlorade via enhälligt beslut över Lauren ”Lucky” Murphy (16-6).  Rankad nummer 11 i bantamviktsdivisionen, kommer Tate att ställas mot brasilianskt motstånd i sitt nästa oktogonframträdande.

Det är den avslutningsskicklige brasilianskan Mayra ”Sheetara” Bueno Silva (10-2-1) som väntar Tate i buren. Den 31-rige Bueno Silva har upplevt mycket framgång i UFC den senaste tiden. Hennes rådande vinstsvit består av tre raka segrar, varav de två senaste kom via avslut med submission.

Datumet för kampen mellan Tate och Bueno Silva har satts till den 3:e juni. Matchningen är hittills den enda som står på kortet.