Paulo Costa utmanar Jan Blachowicz till lätt tungviktskamp under UFC 288

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-04-21 06:08

Den brasilianske UFC-fightern Paulo Costa har stora planer för sin nästa kamp. Han har där utmanat den tidigare lätta tungviktsmästaren Jan Blachowicz till en kamp i polackens division. Det skulle betyda ett kliv upp i viktklasser för Costa.

Paulo Costa vs. Jan Blachowicz till UFC 288?

Knockoutspecialisten Paulo ”Borrachinha” Costa (14-2) har satt siktet högt för sin nästa match. Den nu 31-årige brasilianaren önskar se sig själv träda in i oktogonen mot en tidigare mästare i UFC. Det handlar då om Jan Blachowicz (29-9-1), som tidigare stått med det lätta tungviktsbältet spänt runt midjan.

En sådan kamp skulle betyda en uppflyttning till 205Lbs-divisionen för Costa. Ett miljöombyte skulle dock möjligen vara behövligt för honom, då han har gått som obesegrad i sin karriär till att förlora två av sina senaste tre framträdanden i oktogonen. För Blachowicz skulle Costa utgöra en tuff utmaning samt den tredje tidigare mellanviktsmotståndaren på cirka fyra år.

Costa gjorde sina tankar kring en Blachowicz-matchning klart via sociala medier. Han gick ut på Twitter för att där inte bara föreslå en kamp, utan även ett potentiellt datum. Det är UFC 288, en gala som äger rum den sjunde maj, vilken intresserar ”Borrachinha”.

May 6 ppv event is in trouble. Jan blachowicz vs Costa could be the salvation. I go up 205 on all juice . Let me know, UFC.

Skulle en flytt till lätt tungvikt för Paulo Costa vara rätt karriärsval? Utgör Blachowicz ett bra motstånd i ett sådant scenario?