Rapport: Sean Strickland vs. Dricus Du Plessis till UFC 297

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-07 11:00

UFC har arrangerat en titelkamp för den första numrerade galan under det kommande året 2024. Där skall den regerande mellanviktsmästaren Sean Strickland genomföra sitt första försvar av bältet mot Dricus Du Plessis den 20:e januari.

Mellanviktstitelkamp i början av 2024

Med endast cirka två månader kvar till årsskiftet och avslutet på denna fightsäsong i UFC, har organisationen redan börjat planlägga för kamper som kommer äga rum i 2024. Den första numrerade galan för det nya året kommer att brinna av den 20:e januari och bär namnet UFC 297. Här kommer ett antal spännande kamper att belysas av oktogonens strålkastarljus i Toronto, Kanada.

Huvudmatchen är satt att bli en titelkamp i mellanvikt. Den regerande och nyligen krönte mästaren Sean ”Tarzan” Strickland (28-5) planeras där möta sydafrikanen och nummer 2 rankade Dricus ”Stillknocks” Du Plessis (20-2). Denna nyhet levereras av ingen annan än UFC:s ständige huvudman Dana White, som tog till sociala medier för att ge besked om ett antal planerade kamper för nästa år.

“Tarzan”s första titelförsvar

Det var under imponerande manér som Sean Strickland erövrade mellanviktsbältet under UFC 293. Han kom in som ersättare för Dricus Du Plessis i kampen mot den hyllade och svårslagne regerande mästaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (24-3). Väl där levererade Strickland en praktfullt strålande insats när han gång på gång motstod mästarens angrepp, för att sedan besvara med sina egna smällar.

Segern blev den tredje på raken i mellanviktsdivisionen för Strickland och resulterade även som sagt i ett välförtjänt bälte. När han nu ställs mot Du Plessis i januari månad nästa år, blir det den 32-årige amerikanens första titelförsvar.

För Du Plessis var det minst sagt snöpligt att missa sin planerade match mot Adesanya under UFC 293. Följande en skada under träningen, var han tvungen att kliva åt sidan för att i stället ge möjligheten på mellanviktsguld till Strickland. Den sistnämnde tog verkligen tillvara på sin möjlighet och står nu som ny mästare.

Du Plessis har dock länge varit på jakt efter UFC-guld. Han står idag som obesegrad under sin karriär i organisationen, som han anslog sig till i 2020 följande ett antal matcher i bland annat KSW. Under sin tid i UFC-oktogonen har ”Stillknocks” samlat på sig sex raka segrar, varav fem har kommit via avslut. Han står nu dock inför en tuff utmaning under UFC 297.