Rapport: Två nya kamper klara för UFC 300

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-01-17 11:30

Två matcher har lagts till kortet för jubileumsgalan UFC 300. Tillställningen går av stapeln i april månad och kommer nu bland annat innehålla en kamp om BMF-titeln mellan Justin Gaethje och Max Holloway samt ett lättviktsmöte mellan Jim Miller och Bobby Green.

Två spännande lättviktsbataljer till UFC 300

I takt med att dagarna fortsätter att löpa fram mot april månad, bygger även UFC på det matchkort som kommer stå för underhållningen under UFC 300. Som en jubileumsgala förväntas tillställningen vara fullproppad med spännande och engagerande kamper för fansen. Hittills har nyheterna kring de sammandrabbningar som blivit planlagda inte lämnat någon besviken.

De senaste nyheterna kring UFC 300 är att två nya matcher är klara gör galan. Båda kommer att äga rum i lättvikt, om än dock under olika omständigheter. Den första matchen som rapporteras kommer stå mellan Justin ”The Highlight” Gaethje (25-4) och den tidigare fjäderviktsmästaren Max ”Blessed” Holloway (25-7). De två skall göra upp om BMF-titeln i organisationen.

Matchen blir den andra för Holloway som lättviktare. Den andra kampen som blivit klar är en spännande batalj mellan veteranen Jim ”A-10” Miller (36-17, 1 NC) och Bobby ”King” Green (31-14-1, 1 NC). I och med framträdandet kommer Miller ha deltagit under både UFC 100, 200 samt nu då 300.

Gaethje vs. Holloway

Möjligen en av de mer publikengagerande matcherna under UFC 300, lovar Justin Gaethje vs. Max Holloway på papperet att innehålla ett högt underhållningsvärde. De två amerikanerna kommer att ta upp till kamp om BMF-titeln. Gaethje kommer in i mötet med en riktigt god form. Han har vunnit tre av sina fyra senare matcher, vilka alla stått mot topprankat motstånd i lättviktsdivisionen.

Hans sista framträdande resulterade bland annat i en utmärkt knockout via huvudspark mot Dustin ”The Diamond” Poirier (29-8, 1 NC). Holloway har likaså lyckats väl den sista tiden i UFC. Den nu 32-årige Hawaii-sonen har tagit hem fyra av sina fem senaste framträdanden i oktogonen, där den enda förlusten kom mot regerande mästaren Alexander ”The Great” Volkanovski (26-3).

Miller vs. Green

Det har spekuelrats mycket kring potentiella motståndare till Jim Miller under UFC 300. Både Matt ”The Immortal” Brown (24-19) och Paul ”The Irish Dragon” Felder (17-6) var namn som låg i den hatten. Dock är det nu Bobby Green som kommer få äran att träda in i arenan mot Miller under jubileumsgalan. Miller kommer in i kampen med en utmärkt svit på fem segrar av sex i ryggen. King, som förlorade sin senaste batalj i buren, hade innan dess tre raka matcher utan förlust, där två slutade i en vinst för 37-åringen.